O Obama στην έκθεση του Ντιτρόιτ [video]

O Obama στην έκθεση του Ντιτρόιτ [video]

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε διαρκή πορεία ανάκαμψης μετά την κρίση του 2009

Mε μια ανακoίνωση που είχε να κάνει με την κρίση που πέρασε η αμαρικανική αυτοκινητοβιομηχανία και το πώς κατάφερε να βγει από αυτήν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ. 

Ο πλανητάρχης αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ στις αρχές του 2009, όταν η χώρα και ο κλάδος χτυπήθηκαν από την κρίση και εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο χωρίς δουλειά. 
 
Ήταν η εποχή που οι περίφημοι «Big Three», η Genaral Motors,η Chrysler και η Ford βρέθηκαν στα πρόθυρα της πτώχευσης, αν όχι της ολοσχερούς καταστροφής. 
 
Τότε ήταν που η παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική για τη διάσωση των συγκεκριμένων κατασκευαστών. Βέβαια εδώ αξίζει να πούμε πως η μόνη από τις τρεις που από μόνη της προχώρησε σε εξυγίανση και ανάκαμψη ήταν η Ford, η οποία δεν χρησιμοποίησε την κυβερνητική βοήθεια που είχε στη διάθεσή της. 
 
Το 2009 ήταν η χρονιά που με την οικονομική κρίση να πέφτει σαν κεραυνός στο κεφάλι των αμερικανών, το τελευταίο πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν να αγοράσουν αυτοκίνητο, και έτσι εκείνη τη χρονιά οι πωλήσεις έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας τριακονταετίας.
 
Η γενικότερη ανάκαμψη που ακολούθησε σε συνδυασμό με την «ένεση ζωής» της αμερικανικής κυβέρνησης στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ο δείκτης πωλήσεων άρχισε και πάλι να παίρνει την ανηφορά για να φτάσει το 20015 να ξεπεράσει τα 17,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
 
Με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ατενίζουν το μέλλον πλέον με αισιοδοξία, το φετεινό Σαλόνι στο Ντιτρόιτ είναι μια καλή ευκαιρία για τον Πρόεδρο Obama να εμφανιστεί εκεί και να μιλήσει για την επιτυχία της δικής του επί της ουσίας πολιτικής στον συγκεκριμένο τόμεα.
 
Και την επίσκεψή του, την ανήγγειλε ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube