Ο νέος CEO της McLaren ξέρει... όλα τα μυστικά της Ferrari

Ο νέος CEO της McLaren ξέρει... όλα τα μυστικά της Ferrari

O Michael Leiters, γενικός διευθυντής τεχνολογίας της Ferrari μέχρι πρότινος, αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στη McLaren και δεν αποκλείεται να ξαναφέρει στην επιφάνεια τα σχέδια για ένα SUV.

O Michael Leiters, γενικός διευθυντής τεχνολογίας της Ferrari μέχρι πρότινος, αναλαμβάνει από τον Ιούλιο τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη McLaren.

O 50χρονος Γερμανός είναι μηχανολόγος και έχει περάσει από σημαντικές θέσεις στην Porsche και στην Ferrari, από την οποία αποχώρησε στο τέλος του 2021 στο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν στο Fiorano. Ο Leiters ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Ferrari το 2014 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των SF90 Stradale και 296 GTB.

Τώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της McLaren Automotive θα μετακομίσει στο τεχνολογικό κέντρο της εταιρείας στο Surrey της Μ. Βρετανίας.

Ο Leiters φτάνει στη McLaren σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία καθώς πλέον έχει στο στόλο της και το πρώτο υβριδικό της μοντέλο, την Artura.

«Δεν θα μπορούσα παρά να είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της McLaren Automotive ως Διευθύνων Σύμβουλος σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας της», δήλωσε ο Leiters. «Η McLaren αναγνωρίζεται ήδη ως μία από τις πιο αξιόλογες εταιρείες πολυτελών υπεραυτοκίνητων στον κόσμο. Ανυπομονώ να ενισχύσω αυτήν την εικόνα στους πιστούς μας πελάτες, τους υπαλλήλους, τους θαυμαστές και τους συνεργάτες μας καθώς γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία της McLaren».

McLaren Artura PHEV

Αυτό «το επόμενο κεφάλαιο» σηματοδοτείται από την κυκλοφορία της υβριδικής Artura, αλλά και ενός σχεδίου του οποίου η καθυστέρηση ήταν πιθανώς ένας από τους λόγους που ο πρώην CEO, Mike Flewitt, αποχώρησε από την εταιρεία.

Η ομάδα του Flewitt δεν ήθελε η McLaren να προχωρήσει στην κατασκευή ενός SUV, παρά το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές της, από την Aston Martin έως τη Rolls-Royce, έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτήν την κατηγορία.

Τώρα όμως -και με την Audi να φλερτάρει με την είσοδό της στη McLaren- έχοντας και έτοιμη πλατφόρμα, όλα είναι πιθανά καθώς ο Michael Leiters έχει για την απαραίτητη τεχνογνωσία από την Porsche όπου είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Cayenne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube