Ο νέος CEO της Daimler προωθεί τη μετάβαση στην «πράσινη» εποχή

Ο νέος CEO της Daimler προωθεί τη μετάβαση στην «πράσινη» εποχή

Το μήνυμά τους στους εργαζόμενους – Τι προβλέπει το σχέδιο «Ambition2039» που θέλει να εφαρμόσει.

Την πρώτη του μέρα στο τιμόνι της Daimler, ο Ola Kallenius προετοίμασε το εργατικό δυναμικό της εταιρείας για τις προκλήσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει σε μια πιο «πράσινη» εποχή.

Ο Kallenius έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχογραφημένο μήνυμα μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης την Πέμπτη, στο οποίο κάλεσε τους υπαλλήλους να υποστηρίξουν μια νέα στρατηγική για την πλήρη απαλλαγή από τον άνθρακα στα  επόμενα 20 χρόνια.

«Με το Ambition2039 θέλουμε να κάνουμε την επιχείρησή μας πιο βιώσιμη και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως  «πρέπει να αλλάξουμε ... αυτό δεν θα είναι εύκολο».

Σε αντίθεση με την ταραγμένη αλλαγή φρουράς του 2005, όταν και ζητήθηκε η παραίτηση του Juergen Schrempp , ο Dieter Zetsche σχεδίασε μια ομαλότερη πορεία διαδοχής για τον Ola Kallenius. Στο πλαίσιο αυτό, ο Kallenius είχε ήδη τη δυνατότητα να ανακοινώσει το σχέδιο «Ambition2039» στον Τύπο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν αναλάβει επίσημα την πενταετή του θητεία στο τιμόνι της εταιρείας. 

Το σχέδιο προβλέπει πως μια στις δύο Mercedes-Benz που θα πωληθεί μέχρι το 2030 θα είναι είτε ένα plug-in hybrid όχημα, είτε ένα πλήρως ηλεκτρικό, με στόχο μέσα στα επόμενα εννέα χρόνια ο στόλος των αυτοκινήτων της εταιρείας να έχει ένα ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.
Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα στελέχη της διοίκησης θα μείνουν πιστά σε αυτόν τον στόχο, το σχέδιο προβλέπει τη σύνδεση του πακέτου αμοιβών τους με την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών CO2.   

Ο Kallenius, ο οποίος είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Cars, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει συγκεκριμένους στόχους για τη Mercedes-Benz Vans ή Daimler Trucks, το τμήμα βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας.

Στο ηχητικό του μήνυμα, ο Σουηδός Ola Kallenius, o πρώτος μη Γερμανός CEO της παλαιότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, υπογραμμίζοντας πως «παρά το γεγονός ότι είμαι στην Daimler για περισσότερα από 26 χρόνια, αισθάνομαι σαν να είναι πάλι η πρώτη μου ημέρα στην εταιρεία».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube