Ο Michael Schumacher σε νοσοκομείο στο Παρίσι για θεραπεία

Ο Michael Schumacher σε νοσοκομείο στο Παρίσι για θεραπεία

Δέχεται αλλομεταμόσχευση βλαστοκυττάρων για αντιμετώπιση καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο 50χρονος θρύλος της Formula 1, που δεν τον έχουμε δει ή ακούσει από το 2013, μετά τον εγκεφαλικό τραυματισμό του σε χιονοδρομικό ατύχημα, εισήχθη στο Hôpital Européen Georges-Pompidou χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Schumacher δέχεται θεραπεία στο τμήμα καρδιοαγγειακής χειρουργικής από τον καθηγητή Philippe Menasche, ειδικό χειρουργό στη θεραπεία των κυττάρων σε περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο Menasche, πρωτοπόρος στη δημιουργία τεχνητού καρδιακού ιστού, είναι γνωστός για την καινοτόμο έρευνά του πάνω στα βλαστοκύτταρα.

Η Le Parisien λέει ότι η θεραπεία του Schumacher συνίσταται σε έγχυση βλαστοκυττάρων για αντιφλεγμονώδη δράση. Ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του, στην Ελβετία, αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Schumacher διακομίστηκε στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα μέσω ενός νοσοκομείου της Γενεύης, μαζί με μια συνοδεία δέκα περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο προσωπικός του γιατρός, Gérard Saillant.

Το πρόσωπο και το σώμα του ήταν καλυμμένα με μπλε σκούρο ύφασμα για λόγους ιδιωτικότητας.

Ο Schumacher λέγεται ότι έχει δεχθεί θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε τουλάχιστον δύο άλλες περιπτώσεις. Η τελευταία του επίσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε για λόγους υγείας.

[Πηγή: Le Parisien]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube