O Michael Latifi επενδύει 200 εκατ. στερλίνες στην McLaren

O Michael Latifi επενδύει 200 εκατ. στερλίνες στην McLaren

Ποιος είναι ο Καναδός επιχειρηματίας που αποκτά το 10% της εταιρείας.

Μπορεί το όνομά του σε πρώτη ανάγνωση να φαντάζει άγνωστο, όμως να ψάξετε λιγάκι στον κόσμο της F1 θα ανακαλύψετε πως δεν είναι και τόσο.

Ο Michael Latifi ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της McLaren αποφάσισε να «ρίξει στο μαγαζί» 200 εκατ. στερλίνες, είναι ο πατέρας του Nicolas Latifi, δοκιμαστή της Force India και οδηγού που έχει διαπρέψει στην F2.

H επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Nidala (BVI) Limited που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένους νήσους και ο Latifi είναι ο πρώτος νέος μέτοχος που μπαίνει στην εταιρεία μετά την αποχώρηση του Ron Dennis.

Ο Latifi, ο οποίος με την κίνησή του αυτή θα ελέγχει το 10% της εταιρείας, δεν αποκτά πρόσβαση μόνον στο αγωνιστικό κομμάτι του ομίλου, αλλά και στην McLaren Automotive, όπως και στην  McLaren Applied Technologies. Τα υπόλοιπα ποσοστά της εταιρείας κατέχουν κατά 14% το TAG Group και κατά 56% η Bahrain Mumtalakat Holding Company.

Δηλωμένος λάτρης της Ferrari ο Latifi εγκατέλειψε στην εφηβεία την γενέτειρά του το Ιράν για να πάει στον Καναδά. Αρχικά δούλεψε στην McDonalds ενώ έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός (ΜΒΑ).
Αυτή τη στιγμή είναι ιδιοκτήτης της Sofina Foods Inc., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον Καναδά.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τους λόγους που αποφάσισε να επενδύσει στην McLaren δήλωσε λάτρης του brand το οποίο ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία και θεωρεί ότι έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο CEO του  McLaren Group, Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, δήλωσε πως η είσοδος του Latifi στην εταιρεία αποτελεί επί της ουσίας μια ψήφο εμπιστοσύνης στο Group και τόνισε και αυτός τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στις οποίες στοχεύει η εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube