Ο Lawrence Stroll αγοράζει και την Aston Martin

Ο Lawrence Stroll αγοράζει και την Aston Martin

Μετά την F1 θέλει να μπει και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, θα καταθέσει μια προσφορά για την εξαγορά της Aston Martin.
Tην είδηση έγραψε το Autocar και σαν αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε κατά 13%.
Ο Lawrence Stroll έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε εταιρείες όπως η Pierre Cardin, η Ralph Lauren και η Tommy Hilfiger και τώρα θέλει να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Αν μέχρι τώρα το όνομα του Lawrence Stroll σας φαίνεται άγνωστο, θα σας γίνει άμεσα οικείο αν σας θυμίσουμε πως είναι ιδιοκτήτης της Racing Point Formula One και πατέρας του Lance Stroll. 

Η Aston Martin ταλαιπωρείται με χαμηλές πωλήσεις και ακόμα πιο χαμηλά κέρδη. Οι μετοχές της αξίζουν σήμερα λιγότερο από το ένα τρίτο της αρχικής τιμής εισόδου τους στο Χρηματιστήριο πέρυσι, πράγμα που αποτελεί τη χειρότερη εξέλιξη για μετοχή στην κύρια αγορά του Λονδίνου κατά την τελευταία διετία.

Περίπου το 36% των μετοχών της Aston Martin είναι υπό διαπραγμάτευση σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι εταιρείες Investindustrial και Adeem ελέγχουν πάνω από το 60% των μετοχών της, σύμφωνα με αναλύσεις της Bernstein.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube