Αποχωρεί ο Ian Callum, επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar 

Αποχωρεί ο Ian Callum, επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar 

Μετά από 20 χρόνια - Έχει υπογράψει αυτοκίνητα όπως η XF, η F-Type και η I-Pace.

Mετά από 20 ολόκληρα χρόνια ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Jaguar, o Ian Callum, αποχωρεί και παραδίδει τα ηνία του τμήματος στον μέχρι σήμερα διευθυντή του τμήματος του Creative Design, τον Julian Thomson.

Όταν το 1999 ο Ian Callum εντάχθηκε στο δυναμικό της Jaguar, έφερε την επανάσταση στον σχεδιασμό της «αυστηρής» βρετανικής μάρκας. 
Ο Callum έφτασε στη Jaguar έχοντας στο βιογραφικό του αυτοκίνητα όπως το Ford Puma και οι Aston Martin DB7 και Vanquish, ενώ είχε σχεδόν ολοκληρώσει και τον σχεδιασμό της DB9 εκείνη την εποχή. 

Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές και κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτές με τον καλύτερο τρόπο: Υπέγραψε αυτοκίνητα που άφησαν εποχή όπως η F-Type πρώτης γενιάς αλλά δημιούργησε και τις XE, XF και XJ.
Η I-Pace το αυτοκίνητο που σάρωσε όλους τους τίτλους φέτος και αναδείχθηκε ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, φέρει και αυτό την υπογραφή του μαζί με τις F-Pace και E-Pace.

Ο ίδιος θεωρεί ως σημείο αναφοράς στην καριέρα του στην Jaguar την XF, αφού όπως λέει, αυτή ήταν που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα. Ωστόσο, όπως λέει, ο σχεδιασμός της F-Type ήταν γι' αυτόν η ολοκλήρωση ενός ονείρου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube