Ο επικεφαλής της Mercedes F1 πουλά μια σπάνια Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series

Ο επικεφαλής της Mercedes F1 πουλά μια σπάνια Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series

Ο Toto Wolff, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes-AMG στην Formula 1, έβαλε πωλητήριο στην σπάνια και σε άριστη κατάσταση Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series που έχει στην κατοχή του.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG στην Formula 1, Toto Wolff, αδειάζει χώρο στο γκαράζ του και έβαλε πινακίδα «πωλείται» σε μια εξαιρετικά σπάνια Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series, η οποία όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει την SL65 AMG Black Series στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2008. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Wolff έχει ισχυρούς δεσμούς με την εν λόγω έκδοση της Mercedes-Benz SL, καθώς ήταν ένας από τους οδηγούς που συμμετείχαν στην εξέλιξή της, γράφοντας αρκετά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της στο Nürburgring και άλλες πίστες. Απέκτησε δε το αυτοκίνητο αμέσως μετά το λανσάρισμά του και το έχει στην κατοχή του από τότε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Mercedes-Benz είχε κατασκευάσει και διαθέσει μόλις 350 αντίτυπα της SL με το πρόθεμα Black Series. Το αυτοκίνητο είναι εξελιγμένο από το τμήμα AMG και κινείται από έναν twin-turbo V12 κινητήρα 6,0 λίτρων που αποδίδει 670 PS. Ξεχωρίζει για το φαρδύ αμάξωμα και το ανασχεδιασμένο, συγκριτικά με τις απλές SL της εποχής, αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα. 

sl65

Όσον αφορά τις επιδόσεις της, η SL65 AMG Black Series πιάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,8’’, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h.

Το αυτοκίνητο του Wolff έχει μόλις 5.156 km στο οδόμετρό του και αναμένεται να πουληθεί έναντι αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube