O Elon Musk πληρώνει $44 δισ. και βάζει το Twitter στην... πρίζα

O Elon Musk πληρώνει $44 δισ. και βάζει το Twitter στην... πρίζα

Θέλει να τα αλλάξει όλα στο Twitter και κυρίως να το βγάλει από το χρηματιστήριο.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk κατέληξε σε συμφωνία με την Twitter Inc για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση με την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες, θα περάσει στην ιδιοκτησία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Musk εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Ο Musk  ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει την υπηρεσία «καλύτερη από ποτέ» με νέες δυνατότητες, ενώ παράλληλα θα απαλλαγεί από τους αυτοματοποιημένους «spam» λογαριασμούς πιστοποιώντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων και θα κάνει τους αλγόριθμούς της ανοιχτούς στο κοινό για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες - ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το "ξεκλειδώσουμε"», ανέφερε  σε ανάρτησή του προσθέτοντας καρδιές, αστέρια και emoji πυραύλων.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube