Ο Diess, CEO του VW Group, δηλώνει σοκαρισμένος από τη σύλληψη του Stadler της Audi

Ο Diess, CEO του VW Group, δηλώνει σοκαρισμένος από τη σύλληψη του Stadler της Audi

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε σε εφημερίδα ότι η σύλληψη του επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, ήταν ένα σοκ και δύσκολο να την κατανοήσει.

Η VW εν τω μεταξύ έχει θέσει σε αργία τον Stadler, επικεφαλής της πιο κερδοφόρας μάρκας της VW, σε συνέχεια της σύλληψής του στο πλαίσιο της έρευνας για τις εκπομπές ρύπων.

«Ήταν ένα τεράστιο σοκ για μένα. Η σύλληψη ενός CEO μιας μεγάλης εταιρείας αυτοκινήτων -που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά», δήλωσε ο Diess στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η σύλληψή του είναι δυσνόητη, ήξερα τον Rupert Stadler ως άνθρωπο που επιλύει προβλήματα», ανέφερε η εφημερίδα ότι δήλωσε ο Diess.

Στον Stadler, που δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και οι εισαγγελείς αναμένεται να συνεχίσουν να τον ανακρίνουν και αυτήν την εβδομάδα.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Stadler θα επιστρέψει, ο Diess είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα γεγονότα που θα προκύψουν: «Εάν οι κατηγορίες των εισαγγελέων αποδειχθούν αληθινές, τότε είναι σαφής η απόφαση».

Ο Diess είπε ότι δεν πιστεύει ότι η Audi θα υποφέρει άμεσα από την απουσία του διευθύνοντος συμβούλου της. «Αν όμως διαρκέσει πολύ καιρό, τότε αυτό θα εξελιχτεί σε πρόβλημα», δήλωσε. «Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube