O CEO της BMW δεν θεωρεί την Tesla premium κατασκευαστή

O CEO της BMW δεν θεωρεί την Tesla premium κατασκευαστή

O CEO της BMW, Oliver Zipse, πιστεύει πως η Tesla δεν ανήκει στην ίδια premium κατηγορία με τον Γερμανό κατασκευαστή.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ζητήθηκε από το CEO της BMW, Oliver Zipse, να εκφράσει την άποψη του για την Tesla. Ο ίδιος στο παρελθόν δεν έχει διστάσει να ασκήσει κριτική στα μοντέλα του Αμερικανού κατασκευαστή τονίζοντας αυτή τη φορά ότι η BMW δίνει μεγάλο βάρος στην ικανοποίηση των πελατών της, σε αντίθεση με την Tesla.

O ισχυρός άνδρας δήλωσε ότι η Tesla δεν αποτελεί ανταγωνιστή στη premium κατηγορία στην οποία βρίσκεται η BMW.

«Η Tesla συνεχίζει να επεκτείνει το πελατολόγιο της μέσα από μειώσεις στις αγοραστικές τιμές. Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο καθώς οι προδιαγραφές μας στη ποιότητα και στην αξιοπιστία διαφέρουν συγκριτικά με εκείνων. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία γύρω από την ικανοποίηση των αγοραστών μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

i4

Μπορεί η BMW να μην θεωρεί την Τesla premium κατασκευαστή αλλά ο ηγέτης της ηλεκτροκίνησης τους πρώτους εννέα μήνες αυτού του έτους ξεπέρασε σε πωλήσεις στις ΗΠΑ την Μercedes-Benz. Συγκεκριμένα, η Tesla κατέγραψε 230.855 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, πλησιάζοντας την BMW η οποία κατέγραψε αντίστοιχα, 259.237 αυτοκίνητα.

Όσον αναφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Τesla αναμφίβολα βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά από την BMW. Ο Βαυαρός κατασκευαστής επίσης θέλει να γίνει και αυτός βασικός παίκτης στην αγορά των ηλεκτρικών. Μαζί με το λανσάρισμα των i4 και iX σκοπεύει να πουλήσει τουλάχιστον 2 εκατ. ηλεκτρικά μέχρι το 2025, πιστεύοντας πως θα αποτελούν περίπου το 50% των πωλήσεων του παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Είναι προφανές πως τα εξαιρετικά νούμερα σε πωλήσεις παγκοσμίως της Τesla την έχουν κάνει έναν επικίνδυνο ανταγωνιστή επηρεάζοντας τον τρόπο σκέψης εταιριών που άλλοτε έθεταν αυτές τους όρους του παιχνιδιού!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube