O Carlos Ghosn θέλει να «καθαρίσει» το όνομά του 

O Carlos Ghosn θέλει να «καθαρίσει» το όνομά του 

Στόχος του Carlos Ghosn είναι να μπορέσει να ταξιδέψει εκτός Λιβάνου όπου τώρα ζει ως «ελεύθερος - φυλακισμένος».

Ο Carlos Ghosn δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήρθε ή ώρα να εμπλακεί σε μια μακρά δικαστική διαδικασία με τις γαλλικές Αρχές με στόχο να καθαρίσει το όνομά του και δεσμεύτηκε ότι θα προσβάλει το ένταλμα της Ιντερπόλ, με βάση το οποίο δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Λιβάνου καθώς αν το κάνει θα συλληφθεί.

Ο Ghosn βρίσκεται στο Λίβανο από τα τέλη του 2019, όταν και κατάφερε με κινηματογραφικό τρόπο να αποδράσει από την Ιαπωνία. Να θυμίσουμε ότι είχε συλληφθεί το 2018 στην Ιαπωνία με την κατηγορία ότι είχε αλλοιώσει στοιχεία που αφορούσαν στην αμοιβή του, καθώς και ότι έκανε χρήση εταιρικών κονδυλίων για προσωπικές του υπέρογκες δαπάνες. 

Ο Γαλλο-Λιβανέζος μάνατζερ, παρά το γεγονός ότι είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες δεν είχε μπορέσει να πείσει τις ιαπωνικές Αρχές και είχε φυλακιστεί και μάλιστα σε συνθήκες εξαιρετικά αυστηρές. 

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη Γαλλία, ο ίδιος δήλωσε πως έχει απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις σε Γάλλους ανακριτές στις αρχές του μήνα σε ακροάσεις που ως αντικείμενο είχαν οικονομικά παραπτώματά του στη Γαλλία. 

book

«Θα περιμένω το συμπέρασμα των Γάλλων ερευνητών τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ghosn στο Reuters σε συνέντευξή του με θέμα ένα βιβλίο που έγραψε μαζί με τη σύζυγό του Carole. Το βιβλίο έχει τίτλο «Πάντα μαζί» («Ensemble toujours»).

Ο Ghosn είπε ότι είναι πεπεισμένος πως η διαδικασία υπεράσπισης του εαυτού του μπροστά στις γαλλικές Αρχές θα είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη σε διάρκεια και θα πρέπει να είναι υπομονετικός.

Αυτό που θέλει να πετύχει είναι να ακυρώσει την «κόκκινη ειδοποίηση» της Ιντερπόλ, με βάση την οποία κινδυνεύει να συλληφθεί εάν ταξιδέψει εκτός Λιβάνου. Να σημειώσουμε πως ο Λίβανος δεν έχει συμφωνία έκδοσης με την Ιαπωνία. Έτσι ο Ghosn μπορεί να παραμένει ασφαλής στον Λίβανο. 

«Τουλάχιστον μπορώ να ζήσω τη ζωή μου με τη σύζυγό μου. Μπορούμε να παίρνουμε πρωινό μαζί το πρωί. Δεν βιαζόμαστε να ξαναμπούμε αεροπλάνο», είπε και συμπλήρωσε πως ξέρει ότι πολεμά εναντίον κυβερνήσεων και ότι ο αγώνας του θα απαιτήσει πολλά χρήματα και πολλούς δικηγόρους, αλλά και υπομονή καθώς θα τραβήξει σε μάκρος. 

Ο Ghosn είπε ότι θα επιστρέψει στην Ιαπωνία μόνο για να καθαρίσει το όνομά του εάν αλλάξει το νομικό σύστημα.

Στο μεταξύ, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, ένας βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ και ο γιος του ομολόγησαν ενοχή στο Τόκιο, δεχόμενοι ότι αυτοί ήταν που τον βοήθησαν να αποδράσει στον Λίβανο. Οι δύο άνδρες κρατούνται στην ίδια φυλακή στο Τόκιο όπου ο Ghosn κρατήθηκε το 2018, και είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση έως και τριών ετών. 

[Πηγή: Reuters - φωτο:  REUTERS/Mohamed Azakir]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube