O Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan ζητώντας €1 δισ. αποζημίωση!

O Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan ζητώντας €1 δισ. αποζημίωση!

Ο Carlos Ghosn ισχυρίζεται ότι η Nissan έβλαψε αδίκως τα οικονομικά αλλά και τη φήμη του την τελευταία 5ετία...

O Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan ζητώντας €1 δισ. αποζημίωση!

Ο Carlos Ghosn περνά στην αντεπίθεση! Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance που εδώ και μια 5ετία διαμένει στο Λίβανο έπειτα από την κινηματογραφική του απόδραση από το Τόκιο όπου και κρατείτο σε κατ' οίκον περιορισμό, ζητά ένα δισ. ευρώ ως αποζημίωση από την ιαπωνική φίρμα!

Ο Ghosn ισχυρίζεται στη μήνυση του ότι λόγω «των σοβαρών και ευαίσθητων κατηγοριών» που του έχουν αποδώσει οι ιαπωνικές αρχές, «θα υποφέρει από τις άδικες κατηγορίες για το υπόλοιπο της ζωής του, με την όλη διαδικασία να αποδεικνύεται ιδιαιτέρως επίπονη και επίμονη, παρά το γεγονός ότι η Nissan βασίζεται μονάχα σε υποψίες».

Ο Carlos Ghosn υπέβαλε μήνυση κατά της Nissan στο Δικαστήριο του Λιβάνου στις 18 Μαΐου

Θυμίζουμε πως ο Ghosn κατηγορείται μεταξύ άλλων από την Nissan για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τα ταμεία της εταιρείας και λοιπά οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της ιαπωνικής φίρμας και των εργαζομένων της. 

Carlos Ghosn

Μέχρι σήμερα, ο Ghosn αντιμετωπίζει ποινικές αλλά και αστικές κατηγορίες στην Ιαπωνία, ωστόσο στον Λίβανο όπου και ζει μόνιμα πλέον δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο σύλληψης, καθώς οι εγχώριες αρχές αρνούνται την έκδοση του. 

Ο Ghosn καταζητείται επίσης και στη Γαλλία, για παράνομες πληρωμές ύψους 15 εκατ. ευρώ μεταξύ μιας εταιρείας του Ομάν και της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Ο Ghosn και γι' αυτήν την περίπτωση δηλώνει αθώος.

Στη μηνυτήρια αναφορά του πάντως στο Δικαστηρίου του Λιβάνου, ο Ghosn αξιώνει από τη Nissan $588 εκατ. ως οικονομική αποζημίωση και άλλα $500 εκατ. ως ηθική... 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube