Ο Abt «φινίρει» το Audi SQ5

Ο Abt «φινίρει» το Audi SQ5

Η ABT Sportsline αποφάσισε να (ξανά)ασχοληθεί με το ολίγον τι γερασμένο Audi SQ5, αναβαθμίζοντας αυτό το ήδη υψηλών επιδόσεων ντίζελ SUV.

Η Audi είχε προχωρήσει ήδη από μόνη της στην αναβάθμιση του SQ5, με το SQ5 Plus που είχαμε παρουσιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Να θυμίσουμε ότι στο Plus, ο διπλά υπετροφοδοτούμενος 3λιτρος V6 TDI απέδιδε πλέον 340 ίππους, 27 ίππους περισσότερο, μέσω βελτιώσεων στην τροφοδοσία. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειάζεται μόλις 5,1” μέχρι τα 100 km/h εκκινώντας από στάση, ενώ η μέγιστή του ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Από την άλλη, η ABT Sportsline είχε ήδη ένα SQ5 στην γκάμα της ένα SQ5 βελτιωμένο στους 360 PS, οπότε με την έλευση του Plus επανήλθε για να τσοντάρει το κάτι τις της. Τα οφέλη βέβαια είναι μικρά, μιας και εκείνο που πρόσθεσε ήταν μόλις πέντε άλογα κι ένα χιλιογραμμόμετρο σε ροπή. Σχετικά με τις επιδόσεις δεν έγινε καμία κουβέντα από το Γερμανό βελτιωτή, οπότε μπορούμε απλώς να εικάσουμε ότι θα ξεπερνά οριακά τις αντίστοιχες του SQ5 Plus.

Πέρα όμως από τις επιδόσεις, ο Abt (είναι επώνυμο για τους μη γνωρίζοντες) μπορεί να εξατομικεύσει για τους ενδιαφερόμενους το αυτοκίνητο με ένα διακριτικό aero body kit που περιλαμβάνει custom μάσκα, πλευρικά μαρσπιέ, προεκτάσεις στα φτερά, «προστατευτικά» στις πόρτες, πίσω πτέρυγα και μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε ζάντες ελαφρού κράματος και σε διαστάσεις από 20” έως 22”. Με επιπλέον κόστος τοποθετούνται αποστάτες στους τροχούς, ρυθμιζόμενο κιτ ανάρτησης και φτιαχτά ταπέτα για το σαλόνι και το πορτμπαγκάζ.

[Πηγή ABT Sportsline]    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube