Νέο Audi SQ5 TDI plus: Ακόμα πιο δυνατό

Νέο Audi SQ5 TDI plus: Ακόμα πιο δυνατό

Η επέκταση των μοντέλων S της Audi, φέρνει αναβάθμιση στην ισχύ, στην οδηγική απόλαυση και στον εξοπλισμό του κορυφαίου Q5.

Ακόμα και στην βασική έκδοση του SQ5 TDI, παίρνεις τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου, σε περιτύλιγμα SUV. Η έκδοση plus έρχεται να φέρει το κάτι παραπάνω. Ο διπλά υπετροφοδοτούμενος 3λιτρος V6 TDI αποδίδει πλέον 340 ίππους, 27 ίππους περισσότερο, μέσω βελτιώσεων στην τροφοδοσία. Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται μόλις 5,1” μέχρι τα 100 km/h, ενώ η μέγιστή του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
 
Όπως συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα S, η μετάδοση της δύναμης στους τροχούς γίνεται μέσω μόνιμου συστήματος τετρακίνησης quattro. Για πρώτη φορά στην οικογένεια του Q5 γίνεται χρήση και του ενεργού πίσω διαφορικού sport differential
 
Ο χρωματικός τόνος που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γυαλιστερό μαύρο. Το βρίσκουμε στις αποκλειστικές ζάντες της Audi Sport, διάστασης 21”, καθώς και στους καθρέπτες, στις χειρολαβές στις πόρτες, στην αεροτομή και στον διαχύτη. Άλλη μία αποκλειστική διαφορά εντοπίζεται στη νέα σχεδίαση των δυο διπλών απολήξεων της εξάτμισης.
 
Στο εσωτερικό κυριαρχεί η επένδυση σε δέρμα Nappa ακόμα και στις πόρτες. Προφανώς ο βασικός εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, όμως για περιορισμένο αριθμό παραγγελιών, μπορεί να επιλεγεί για χρωματικός συνδυασμός Macau blue, σε εξωτερικές επιφάνειες και εσωτερικές λεπτομέρειες, λεβιέ, ταπέτα και ραφές.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube