Ο 4ος κολοσσός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι... αμερικάνικος

Ο 4ος κολοσσός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι... αμερικάνικος

Γιατί οι Γερμανοί βλέπουν την Tesla σαν τη μεγαλύτερη απειλή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους; 

Με το εργοστάσιο στο Grünheide, η αμερικανική εταιρεία Tesla του Elon Musk έχει κυριολεκτικά πλησιάσει επικίνδυνα τους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, σχολιάζει το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του: «Ήταν μόνο μια μικρή αναφορά, αλλά προκάλεσε σοκ στο τμήμα επικοινωνιών της BMW.

Σε μια συγκριτική δοκιμή από την εφημερίδα "Autozeitung", το Model 3 της Tesla επικράτησε πρόσφατα έναντι της BMW i4 σχεδόν σε όλες τις δοκιμασίες. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η μόνη σύγκριση στην οποία η Tesla εμφανίζεται με εξαιρετικές επιδόσεις και ο ανταγωνισμός από τη Γερμανία φαντάζει μάλλον παλιομοδίτικος. 

Η Tesla εξακολουθεί να κερδίζει την BMW και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της. Όσον αφορά στην αυτονομία, τα περισσότερα γερμανικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζονται (σύμφωνα με το δημοσίευμα) να υπολείπονται της Tesla. Για τις BMW, Daimler και Volkswagen ο κώδωνας του κινδύνου έχει ήδη σημάνει, αναφέρει το Focus. 

Βέβαια, τουλάχιστον για την ώρα, δεν τίθεται ακόμη ζήτημα κυριαρχίας. Και εάν ο αγώνας ταχύτητας που έχει ξεκινήσει δεν πετύχει, οι Γερμανοί μπορούν τουλάχιστον να παρηγορηθούν από το γεγονός ότι η Tesla είναι πλέον και... Γερμανός κατασκευαστής. Οι «τρεις κολοσσοί» του κλάδου, BMW, Mercedes και Audi, έχουν γίνει πλέον τέσσερις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Handelsblatt, το οποίο επισημαίνει πως «Τα κέρδη δισεκατομμυρίων για τις εταιρείες αυτοκινήτων και η βιωσιμότητα του μέλλοντος σε ό,τι αφορά στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα δεν πάνε μαζί. Οι απαραίτητοι πόροι για την παραγωγή αυτοκινήτων, η ανάγκη χώρων και το ζήτημα της ενέργειας είναι βαρύ φορτίο για τις επόμενες γενιές, ακόμη κι αν τα οχήματα του μέλλοντος γίνουν ηλεκτρικά. Αυτό το μονοπάτι οδηγεί σε αδιέξοδο».

[Πηγή: Deutsche Welle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube