Nissan Qashqai R: Με σωθικά από GT-R και 1.000 PS [video]

Nissan Qashqai R: Με σωθικά από GT-R και 1.000 PS [video]

Βρετανοί πάντρεψαν το 7θέσιο αμάξωμα του Qashqai +2 με τα βελτιωμένα μηχανικά μέρη ενός GT-R, φτιάχνοντας το απόλυτο crossover.

Όταν ακόμα και η ίδια η Nissan έχει εφοδιάσει Juke με τα μηχανικά μέρη του GT-R είναι να απορείς που οι βελτιωτές δεν είχαν προχωρήσει κι άλλο αυτή την ιδέα πριν τις αρχές του ‘14 που η Severn Valley Motorsport παρουσίασε το Qashqai R.

Η βελτίωση ενός crossover με τα μηχανικά μέρη του GT-R έχει απασχολήσει και την ίδια τη Nissan και το αποτέλεσμα ήταν το περιορισμένης παραγωγής Juke R. Τώρα ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος Severn Valley Motorsport πήγε ακόμα ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντας το αμάξωμα του 7θέσιου Nissan Qashqai +2 με έναν βελτιωμένο κινητήρα από GT-R που αποδίδει τετραψήφιο νούμερο ιπποδύναμης.

Υπάρχει όμως μια κάπως δυσάρεστη λεπτομέρεια. Για τη μετατροπή δεν χρησιμοποιήθηκε ο κινητήρας και η μετάδοση ενός τρακαρισμένου Nissan GT-R, όπως ίσως θα φανταζόταν κάποιος. Αντίθετα κόπηκε στα δύο ένα κατά τα φαινόμενα άριστο GT-R του 2012, με το πάτωμά του να μένει ανέπαφο για να φιλοξενήσει στη συνέχεια πάνω του το αμάξωμα του Qashqai +2, σαν καπάκι.





Το μεταξόνιο του εργοστασιακού Nissan Qashqai είναι 2,76 m ενώ αυτό του GT-R 2,78 m, οπότε τα φτερά κάθισαν στο σωστό σημείο χωρίς πολλή προσπάθεια. Από την άλλη τα μετατρόχια του GT-R είναι κατά 5 cm φαρδύτερα, γι’ αυτό και οι τροχοί εξέχουν λίγο από τα φτερά αντί να καλύπτονται πλήρως, όπως θα έπρεπε σε ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο. Όμως δεν χρειάστηκε καμία επέμβαση στη μετάδοση ή την ανάρτηση για χωροταξικούς λόγους, που είναι ακριβώς όπως σε κάθε Nissan GT-R.



Επεμβάσεις έγιναν φυσικά, αλλά είχαν σκοπό τη βελτίωση. Ο VR38DETT έχει βελτιωθεί με το κιτ SVM1000R της Severn Valley Motorsport και αποδίδει, προφανώς, 1.000 PS. Έτσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας το Qashqai R θα επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 2,3’’, ως τα 160 km/h σε 5,6’’ και θα καλύπτει το 400άρι σε 9,78’’ με ταχύτητα εξόδου 240 km/h.

Το ταμπλό είναι ένα υβρίδιο, με το κυρίως σώμα να προέρχεται από το Qashqai +2 αλλά την κεντρική κονσόλα, τα όργανα, τα Recaro και ακόμα και το ηχοσύστημα της Bose να έχουν μεταφερθεί από το GT-R. Το πίσω κάθισμα έχει τη 2θέσια διαμόρφωση του GT-R αλλά ο χώρος για τα πόδια και το κεφάλι των δύο επιβατών είναι σαφώς μεγαλύτερος. Η πανοραμική γυάλινη οροφή του Qashqai +2 έχει διατηρηθεί και φωτίζει την καμπίνα.



Εκτός από τις 20άρες εργοστασιακές ζάντες και τα φρένα του GT-R υπάρχουν και στο αμάξωμα του Qashqai στοιχεία από το κορυφαίο κουπέ της Nissan, όπως ο εμπρός προφυλακτήρας και οι αεραγωγοί στο καπό. Με τις μαύρες ζάντες και τις κόκκινες λεπτομέρειες παραπέμπει σε μοντέλα της Nismo, αλλά σίγουρα δεν φωνάζει ότι κρύβει 1.000 άλογα κάτω από το καπό του.



Το κόστος κατασκευής του Qashqai R είναι άγνωστο. Σίγουρα όμως θα έχουν γίνει ήδη μερικά τηλεφωνήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη Severn Valley Motorsport από κάποια αραβική χώρα, ενδεχομένως και από ιδιοκτήτες Nissan Juke R που δεν θέλουν να μείνουν πίσω από τις εξελίξεις.

[Πηγές: Carscoops, Severn Valley Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube