Νέο κινεζικό πολυτελές SUV με αεροπορικού τύπου καθίσματα και κουζίνα!!!

Νέο κινεζικό πολυτελές SUV με αεροπορικού τύπου καθίσματα και κουζίνα!!!

Η κινεζική νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Polestones αποκάλυψε το πρώτο της μοντέλο, ένα SUV με στυλ που θυμίζει Land Rover Defender και είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο Ιταλό κατασκευαστή αμαξωμάτων Pininfarina.

Μια νέα κινέζικη εταιρία με την επωνυμία Polestones Automobile (μην μπερδεύεστε με την Polestar η οποία είναι επίσης κινεζικής ιδιοκτησίας), αποκάλυψε το πρώτο της μοντέλο που ονομάζεται Polestones 01. Σύμφωνοι, τώρα είναι πιο δύσκολο να μην το μπερδέψετε με το ομώνυμο μοντέλο της Polestar! 

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες θα ανακαλύψετε ότι το όνομα δεν είναι το μόνο παράγωγο του αυτοκινήτου, το ίδιο ισχύει και για την σχεδίασή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι γνωστές στο να αντιγράφουν αρκετά στοιχεία από ήδη υπάρχουσα μοντέλα, κι αυτό εξηγεί γιατί το Polestones 01 μοιάζει υπερβολικά με το Land Rover Defender και το νέας γενιάς Lexus GX.

Polestones 01

Αυτό που μας φαίνεται όμως παράξενο είναι ότι το design έρχεται από την ομάδα της Pininfarina Shanghai Team. Ξέρουμε ότι ο οίκος Pininfarina μπορεί να φτιάξει κάποια πολύ όμορφα αυτοκίνητα, οπότε γιατί να εμπνευστεί τόσο πολύ από άλλους κατασκευαστές;

 

Ωστόσο, το εσωτερικό του 01 είναι μια άλλη ιστορία. Το Polestones θα προσφέρεται με επτά θέσεις για μεγαλύτερη πρακτικότητα ή με έξι για περισσότερη πολυτέλεια, με τα καθίσματα στη 2η σειρά της συγκεκριμένης έκδοσης να είναι αεροπορικού τύπου και ανακλινόμενα.

Έτσι, οι πίσω επιβάτες μπορούν να ξαπλώσουν, να χαλαρώσουν και να δουν ταινία στην οθόνη που θα κατεβαίνει από την οροφή. Θα υπάρχει επίσης και μια κάμερα που θα επιτρέπει στον εκάστοτε οδηγό να μπορεί να δει εύκολα πίσω από το αυτοκίνητο ακόμα και αν η οθόνη αυτή είναι κατεβασμένη.

Οι εμπρός αλλά και οι πίσω θέσεις θα παρέχουν θέρμανση, αερισμό και μασάζ αν επιλεχθεί το εξαθέσιο. Υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής τοποθετημένη στο ταμπλό, η οποία ελέγχει τους κρυφούς αεραγωγούς -όπως ακριβώς και σε ένα Tesla. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται ακόμα ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα που μπορεί να απελευθερώσει αρνητικά ιόντα.

Polestones 01

Κάτω από το καπό του Polestones 01 βρίσκεται ένας μικρός 4κύλινδρος κινητήρας 1,5 lt ως μέρος του "συστήματος παραγωγής ενέργειας που επεκτείνει την εμβέλεια". Ο κινητήρας δεν κινεί τους τροχούς, αλλά λειτουργεί ως γεννήτρια για τη συστοιχία μπαταριών CATL που δίνει ενέργεια σε δυο ηλεκτρομοτέρ, ένα σε κάθε άξονα.

Το σύστημα κίνησης αποδίδει συνδυαστικά 470 ίππους και η Polestones ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 235 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Όταν ο κινητήρας φυσικού αερίου ενεργοποιηθεί για να επεκτείνει την αυτονομία του, το 01 μπορεί να διανύσει έως και 1.115 km. Αυτοί οι αριθμοί επιτεύχθηκαν στον κύκλο δοκιμών ελαφρών οχημάτων της Κίνας (CLTC).

Polestones 01

Η πίσω ανοιγόμενη πόρτα διαθέτει ένα «σύστημα εστιατορίου» -όπως το περιγράφει η εταιρεία- με επαγωγική κουζίνα, διανομέα νερού, αποθηκευτικό χώρο και χώρο εργασίας.

Για να ακόμα καλύτερη εμπειρία υπαίθριου κάμπινγκ, υπάρχει επίσης ένα στέγαστρο 270ο που χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά για να στηθεί. Επιπλέον, στο επταθέσιο μοντέλο η δεύτερη και τρίτη σειρά μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως για να χωρέσουν ένα king-size κρεβάτι.

Polestones 01

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube