Το νέο και συλλεκτικό αυτοκίνητο του Valtteri Bottas

Το νέο και συλλεκτικό αυτοκίνητο του Valtteri Bottas

Ο Valtteri Bottas βρέθηκε στο Τορίνο και έγινε ένας από τους 500 τυχερούς που απέκτησαν την Αlfa Romeo Giulia GTA.

Αlfa Romeo Giulia GTA

Η ομάδα της Alfa Romeo υποδέχθηκε τον οδηγό της Formula 1, Valtteri Bottas, στην έκθεση Stellantis &You στο Τορίνο, ώστε να του παραδώσει τη δικιά του Alfa Romeo Giulia GTam βαμμένη σε χρώμα Alfa Romeo Red. 

Έτσι, ο Φινλανδός οδηγός έγινε ένας από τους 500 τυχερούς που απέκτησαν την Giulia GTA, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της μιλανέζικης μάρκας.

Αlfa Romeo Giulia GTA

Φυσικά, όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alfa Romeo έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν την παράδοση του αυτοκινήτου στον οδηγό της Formula 1, ενώ στη συνέχεια τον υποδέχτηκαν στη βάση της μάρκας που συστεγάζεται με το Centro Stile Alfa Romeo.

Κατά τη διάρκεια παραλαβής του αυτοκινήτου του, ο Bottas δήλωσε «Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τη μάρκα και τώρα να γίνομαι και πελάτης της, αποκτώντας μία από τις πεντακόσιες Giulia GTA. Είναι ένα τεχνικά προηγμένο όχημα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sauber Engineering αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω της εμπλοκής της μάρκας στη Formula 1. Όμως για εμάς τους petrolhead αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα. Είναι η αναγέννηση ενός θρύλου, της Giulia GTA της 1965, και αντιπροσωπεύει απόλυτα το DNA της μάρκας και το πάθος για τους αγώνες, την οδηγική απόλαυση και το ξεχωριστό στιλ».

Αlfa Romeo Giulia GTA

Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της Giulia GTA βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του V6 2,9 λίτρων της Quadrifoglio με απόδοση 540 PS.

Για όσους αναζητούν την απόλυτη ιταλική μπερλίνα, υπάρχει η επιλογή της σκληροπυρηνικής Giulia GTAm η οποία έχει μόνο δύο θέσεις, ζώνες έξι σημείων, roll bar, πλευρικά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ από Lexan και μια μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Στη θέση των πίσω καθισμάτων που έχουν αφαιρεθεί, υπάρχει χώρος για τα κράνη και τον πυροσβεστήρα, ενώ αντί για συμβατικά χερούλια στις πόρτες βρίσκουμε ειδικά λουριά που ενισχύουν την αγωνιστική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube