Το νέο γκρουπ PSA και Fiat-Chrysler θα ονομάζεται… Stellantis

Το νέο γκρουπ PSA και Fiat-Chrysler θα ονομάζεται… Stellantis

Ο γάμος μεταξύ PSA και FCA θα γεννήσει τον τέταρτο παγκόσμιο όμιλο αυτοκινήτων, ο οποίος θα ονομάζεται Stellantis.

Stellantis

Ανακοίνωση-έκπληξη! Σε ένα κοινό δελτίο Τύπου που στάλθηκε στο τέλος της χτεσινής ημέρας, οι PSA και FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ανακοίνωσαν το όνομα που θα έχει ο όμιλος ύστερα από το γάμο τους. Ξεχάστε λοιπόν το «PSA», ξεχάστε το και το «FCA».

Τα δύο μέρη δεν επέλεξαν την κοινότοπη πρακτική να συνδυάσουν απλώς τα δύο ονόματά τους, αλλά προτίμησαν να επιλέξουν ένα νέο όνομα που δεν έχει καμία σχέση. Θα είναι το «Stellantis». Καθώς οι δύο εταιρείες έβγαλαν ταχυδακτυλουργικά αυτό το όνομα από το καπέλο, σπεύδουν να μας κατατοπίσουν και να μας το εξηγήσουν. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι το «Stellantis» προέρχεται από το λατινικό ρήμα «stello» που σημαίνει «να τοποθετηθούν ή να καλυφθούν με αστέρια».

Το όνομα «εμπνέεται από αυτήν τη νέα και πολλά υποσχόμενη στοίχιση των θρυλικών εμπορικών σημάτων και των ισχυρών εταιρικών πολιτισμών που, όταν ενωθούν, δημιουργούν έναν από τους νέους ηγέτες της επόμενης εποχής της κινητικότητας, διατηρώντας παράλληλα όλη την εξαιρετική αξία του συνόλου που δημιουργήθηκε, καθώς και τις αξίες κάθε συνιστώμενου μέλους». Επιπλέον, «η λατινική προέλευση του ονόματος αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία των δύο ιδρυτικών εταιρειών, ενώ η επίκληση της αστρονομίας υποδηλώνει το αληθινό πνεύμα αισιοδοξίας, ενέργειας και ικανότητας για ανανέωση που εμπνέει αυτή τη σύντηξη που θα αλλάξει τη βιομηχανία αυτοκινήτων» -σ.σ. χαρούμενοι ακούγονται.

Οι PSA και FCA εξηγούν ότι η αναζήτηση για το νέο όνομα ξεκίνησε λίγο ύστερα από την ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης στο τέλος του 2019. Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο λογότυπος. Τα υπάρχοντα ονόματα και φίρμες του γκρουπ δεν θα αλλάξουν προς το παρόν.

Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί ελπίζουν να ολοκληρώσουν τον γάμο τους στις αρχές του 2021. Όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων, ο/η/το Stellantis -μένει να προσδιοριστεί το γένος- θα γεννήσει τον τέταρτο όμιλο αυτοκινήτων όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube