Το νέο Ford Focus Electric θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας και αυξημένη αυτονομία

Το νέο Ford Focus Electric θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας και αυξημένη αυτονομία

H Ford θα εφαρμόσει στο πλήρως ηλεκτρικό Focus μια νέα τεχνολογία ψύξης της μπαταρίας που θα αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά 46%

Στα τέλη του περασμένου έτους η Ford ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό Focus θα παρουσιαστεί το 2017.

Τότε η αμερικανική εταιρεία δήλωνε ότι το Focus Electric θα έχει ένα σύστημα επαναφόρτισης συνεχούς ρεύματος, που θα μπορεί να φορτίζει το 80% της μπαταρίας σε μισή ώρα. Αρκετούς μήνες αργότερα, ο διευθυντής εξέλιξης ηλεκτρικών συστημάτων της Ford αποκάλυψε ότι το ηλεκτρικό Focus θα έχει αυτονομία της τάξης των 161 km.


Σήμερα ωστόσο έχουμε συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τις νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στο μοντέλο του 2017. Η πιο σημαντική από αυτές αφορά την κατά 46% αύξηση της χωρητικότητας της ψυχόμενης με υγρό μπαταρίας ιόντων λιθίου, από τις 23 kWh στις 33,5 kWhΑυτό θα αυξήσει την αυτονομία του ηλεκτρικού χάτσμπακ στα 177 km, περίπου την ίδια που έχει και το νέο ηλεκτρικό όχημα της Hyundai, Ioniq EV.



Οι πωλήσεις τοη ηλεκτρικού Focus αναμένεται να ξεκινήσουν στις HΠΑ τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ το πιο πιθανόν είναι το Focus Electric να παρουσιαστεί επισήμως στην Έκθεση του Los Angeles, ένα μήνα νωρίτερα.

Εκτός από τη μεγαλύτερη μπαταρία και το νέο, συνεχούς ρεύματος σύστημα επαναφόρτισης, το νέο ηλεκτρικό Focus θα έχει ένα νέο χρώμα σε ανοιχτό χρυσαφί και 17άρες αλουμινένιες ζάντες σε ανοιχτό ασημί.

Οι φήμες λένε πως η Ford σχεδιάζει μια εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων με την επονομασία Model E, τα οποία θα αρχίσουν να λανσάρονται από το 2019. Αυτά τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα του Focus επόμενης γενιάς και θα κατασκευάζονται σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό για το οποίο η Ford έχει επενδύσει πάνω από 1δις ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ford: Ετοιμάζεται νέο ηλεκτρικό μοντέλο με 320 km αυτονομία

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube