Η Ford επενδύει $4,5 δις. στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Ford επενδύει $4,5 δις. στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα, με πρώτο δείγμα το επόμενο ηλεκτρικό Focus μέσα στο 2016.

Το πρόγραμμα έρευνας που προωθεί η Ford σκοπεύει να αλλάξει προς το καλύτερο τις παγκόσμιες μεταφορές. Το πλάνο της εταιρίας είναι να προσθέσει 13 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Οι πρώτες προβλέψεις εκτιμούν πως το 40% των αυτοκινήτων που θα πουλά η Ford θα έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Τα πρώτα δείγματα της προόδου έρχονται ήδη μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το επόμενο Focus Electric που θα μπει στην παραγωγή στο τέλος το 2016, θα διατίθεται με ένα εντελώς νέο σύστημα φόρτισης συνεχούς ρεύματος. Έτσι, θα είναι δυνατή η φόρτιση στο 80% μόλις μέσα σε 30 λεπτά, με μέγιστη αυτονομία 160 km.

Τα δεδομένα παροχής ενέργειας ή ανάκτησης κατά την οδήγηση, θα φαίνονται αναλυτικά στο νέο «πίνακα οργάνων» με όνομα Smartgauge.

Θα υπάρχει επίσης και πρόγραμμα οδηγιών Brake Coach, για τη βελτιστοποίηση του φρεναρίσματος ώστε να πετυχαίνει την μέγιστη δυνατή ανάκτηση ενέργειας. Σύμφωνα με την ίδια τη Ford, το ηλεκτρικό Focus δεν θα χάσει την οδική συμπεριφορά του βασικού μοντέλου και θα παραμείνει fun to drive.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube