Νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία για τις Land Rover και Jaguar

Νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία για τις Land Rover και Jaguar

Η νέα μονάδα παραγωγής της Land Rover/Jaguar θα χτιστεί στη Σλοβακία και θα κατασκευάζει μεταξύ άλλων μοντέλων και το νέο Defender.

Η Land Rover/Jaguar ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Σλοβακία, σε συνέχεια του στόχου της να αυξήσει την ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων της στις 800.000 μονάδες.

Το νέο εργοστάσιο θα χτιστεί στην περιοχή Nitra στα δυτικά της χώρας και θα είναι έτοιμο το 2018. Θα έχει ετήσιο δυναμικό έως και 300.000 μονάδες και σύμφωνα με τη Land Rover/Jaguar και τον ινδικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών στον οποίο ανήκουν οι δύο βρετανικές φίρμες, τα μοντέλα που θα παράγονται σ’ αυτό θα βασίζονται στο νέο αλουμινένιο πλαίσιο.

Πριν επιλεγεί η Σλοβακία, απορρίφθηκαν άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ, το Μεξικό αλλά και την Ευρώπη, όπου η Πολωνία φάνταζε το φαβορί για το νέο εργοστάσιο. Τελικά μέτρησε η «εμπειρία» της Σλοβακίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσεγγίσει πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως ο όμιλος VW, η KIA και η Peugeot/Citroen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube