Νέα προσιτή γκάμα από τη Volkswagen

Νέα προσιτή γκάμα από τη Volkswagen

H Volkswagen θα ακολουθήσει την πρακτική της δημιουργίας μιας νέας προσιτής φίρμας, με στόχο να δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις της στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Ο νέος επικεφαλής του R&D της Volkswagen, Hans-Jakob Neusser, επιβεβαίωσε το σχέδιο στην πρώτη συνέντευξή του απ’ όταν διαδέχτηκε τον Ulrich Hackenberg στο μηχανολογικό διευθυντήριο της εταιρείας.

Ο Neusser επιβεβαίωσε στο Autocar ότι αυτό το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περιλαμβάνει μια γκάμα από λιτά εξοπλισμένα μοντέλα, αλλά μοντέρνα τεχνολογία, κατά το πρότυπο της Renault με τη Dacia.

«Τα σχέδιά μας για μια νέα οικονομική γκάμα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», είπε ο Neusser. «Ακόμη δεν έχουμε δεσμευτεί ως εταιρεία για κάτι –όχι διότι είμαστε αργοί, αλλά διότι κάνουμε την απαιτούμενη προεργασία».

Ο Neusser δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αν η νέα γκάμα θα μπορούσε να στηρίζεται στο Santana, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα με τη στενή συνεργασία της εγχώριας βιομηχανίας SAIC. Αλλά είπε ότι επιδιώκει σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα να έχει συνεργάτη. «Εάν προχωρήσουμε, θα το κάνουμε με έναν εταίρο», δήλωσε.

Τα βασικά αυτοκίνητα της νέας γκάμας δεν είναι το μόνο πεδίο ενδιαφέροντος του νέου επικεφαλής του R&D της Volkswagen. Στις πρώτη επίσημη συνέντευξή του, ο Neusser αναγνώρισε επίσης ότι το Phaeton, το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της VW, χρειάζεται να πετύχει και είπε ότι η μηχανολογική δουλειά για τον αντικαταστάτη του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

«Το Phaeton είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για τη VW. Εργαζόμαστε εντατικά πάνω στο νέο μοντέλο. Θα πρεσβεύει όλες τις αξίες του υφιστάμενου μοντέλου, αλλά με καινοτομίες και εξελιγμένα συστήματα που θα το καθιστούν ακόμη πιο ανταγωνιστικό», ολοκλήρωσε ο Neusser.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube