Η BYD φέρνει στην Ευρώπη το πιο φθηνό ηλεκτρικό της

Η BYD φέρνει στην Ευρώπη το πιο φθηνό ηλεκτρικό της

Το BYD Dolphin θα ξεκινά από τα €30.000 και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 45 kWh και 60 kWh.

Μέχρι το τέλος του έτους, η κινεζική BYD θα έχει λανσάρει στην Ευρώπη το χάτσμπακ Dolphin με τιμή που θα ξεκινά από τα €30.000, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους.

Η BYD θα λανσάρει επίσης και ένα μεσαίο σεντάν, το Seal, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για να ολοκληρώσει την πλήρως ηλεκτρική γκάμα της στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει πλέον το crossover Atto 3, το μεγάλο σεντάν Han και το μεγάλο SUV Tang.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνεται στην Ευρώπη και δηλώνει ότι θα πουλά αυτοκίνητα σε «όλες τις μεγάλες αγορές» μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν πρώτα στη Νορβηγία και τη Σουηδία, ακολουθούμενες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η Ισπανία προστέθηκε τον περασμένο μήνα, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ιταλία τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της BYD Europe Pere Brugal σε εκδήλωση στο Sitges της Ισπανίας.

BYD

Το Dolphin είναι πιθανό να αναδειχθεί το πιο δημοφιλές μοντέλο της BYD για τους ευρωπαίους πελάτες, είπε ο Brugal, προσθέτοντας ότι πιθανότατα θα πωληθεί καλύτερα στη Νότια Ευρώπη, ενώ η έλλειψη τετρακίνησης μπορεί να περιορίσει την απήχησή του στις σκανδιναβικές χώρες.

Θα είναι επίσης το φθηνότερο μοντέλο της BYD στην Ευρώπη. H έκδοση με μπαταρία 45 kWh θα ξεκινά από τα €30.000, ενώ θα διατίθεται και έκδοση με μπαταρία 60 kWh, με ανώτερη τιμή τα €38.000. Η μεγαλύτερη μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 427 km.

Οι πωλήσεις του Dolphin έχουν ήδη ξεκινήσει στην Κίνα, με την ευρωπαϊκή έκδοση να είναι κατά 190 mm μεγαλύτερη (στα 4.290 mm μήκος), με μεταξόνιο 2.700 mm. Βασίζεται στην πλατφόρμα BYD 3.0, όπως και το Atto 3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube