Νέα μοτέρ υψηλής απόδοσης για τις μελλοντικές Alfa

Νέα μοτέρ υψηλής απόδοσης για τις μελλοντικές Alfa

Η Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την παραγωγή δύο νέων κινητήρων για τα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo.

Τα νέα μοτέρ είναι ένας 4κύλινδρο υψηλής απόδοσης με δύο ή τρεις εκδόσεις μέγιστης ισχύος και ένα 6κύλινδρο με καταγωγή Ferrari, πιθανώς αυτό της Maserati Ghibli.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, οι δύο κινητήρες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο επαναλανσάρισμα της φίρμας. Μπορεί η FCA να μην έδωσε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα που θα δεχτούν τους νέους κινητήρες, αλλά είναι σχεδόν προφανές ότι τα μοντέλα που θα τα φορέσουν είναι εκείνα που θα ανταγωνιστούν τα νέα Audi A4 και BMW 3 Series και τη Mercedes-Benz C-Class (βλ. πίνακα).

Όσον αφορά τον «προερχόμενο από τη Ferrari V6» θα είναι προφανώς ο ίδιος που θα χρησιμοποιηθεί και στη βασική Ferrari που αναμένεται το 2019. Ένα μοτέρ που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι διτούρμπινο, όπως εξάλλου και το υφιστάμενο V6 της Ghibli που οδηγήσαμε πρόσφατα πάνω στην τετρακίνητη έκδοση S Q4. Για την ιστορία δε να πούμε πως αποδίδει 410 άλογα.

 
Και οι δύο κινητήρες προγραμματίζονται για παραγωγή στο εργοστάσιο του Termoli, στην ακτή της Αδριατικής, με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή πάνω από 200.000 μονάδες. Η ποσότητα αυτή, λέει η FCA, θα καλύψει περίπου το 50% των παραγομένων αυτοκινήτων από τα εργοστάσια της Alfa to 2018. Νούμερο που με τη σειρά του μας αφήνει να υποθέσουμε ότι η παραγωγή της Alfa Romeo την ίδια χρονιά θα είναι περίπου 400.000 αυτοκίνητα.

Οι εργασίες για την ανακατασκευή του εργοστασίου είναι ήδη σε εξέλιξη, με τη Fiat-Chrysler Automobiles να δηλώνει ότι πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθεί στο ντιζάιν, στη μηχανολογική εξέλιξη των κινητήρων και στην κατασκευή νέων γραμμών παραγωγής, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι τον προσεχή χειμώνα.

«Ο νέες παραγωγικές δραστηριότητες θα ανακαλέσουν στην εργασία όλους τους εργαζομένους του Termoli που βρίσκονται σε προσωρινή αργία και που φτάνουν τους 2.400 ανθρώπους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FCA. «Επιπρόσθετα, τους προσεχείς δύο μήνες, 50 νέοι άνθρωποι θα προσληφθούν σε στρατηγικούς ρόλους, περιλαμβανομένων θέσεων που έχουν σχέση με μια τρίτη βάρδια σε κάποιους τομείς στην παραγωγή των συστημάτων μετάδοσης».

[Πηγή Fiat, πίνακας πλάνου παραγωγής Alfa Romeo Motortrend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube