Να πώς οι Μυστικές Υπηρεσίες μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του Trump

Να πώς οι Μυστικές Υπηρεσίες μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του Trump

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σε επίσημη περιοδεία στην Άπω Ανατολή – όπου ήδη έκανε και την πρώτη του γκάφα…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι σε 12ήμερη επίσημη περιοδεία στην Ασία, όπου επισκέπτεται την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και τις Φιλιπίνες.

Αυτή η πιο φιλόδοξη περιοδεία που έχει κάνει στην Ασία Αμερικανός πρόεδρος για πάνω από μια δεκαετία, όπως λένε οι ειδικοί, ξεκίνησε με ένα «φιλικό παιχνίδι γκολφ» με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe.  

Χθες οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ ανέβασαν στο Twitter δύο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πώς μεταφέρει το στόλο των θωρακισμένων αυτοκινήτων του προέδρου στις χώρες που επισκέπτεται. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα αυτοκίνητα φορτωμένα σε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster (βλ. φωτογραφική gallery).

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι και «Το Κτήνος», η επίσημη λιμουζίνα που έχει κατασκευάσει η Cadillac. Είναι η ίδια που έχει υπηρετήσει τον προηγούμενο πρόεδρο, Barack Obama, και είναι χτισμένη πάνω στο πλαίσιο ενός μεσαίου ημιφορτηγού. Η “Cadillac One” μπήκε σε ενέργεια τον Ιανουάριο του 2009 και λέγεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει στη διάθεσή του 12 κόπιες του αυτοκινήτου.

Φημολογείται επίσης ότι, λόγω του τεράστιου βάρους της, η θωρακισμένη λιμουζίνα έχει τελική ταχύτητα μόλις 97 km/h και καταναλώνει από 29 έως 64 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα!

Αυτή την εποχή η Cadillac εξελίσσει τη διάδοχο της προεδρικής λιμουζίνας, που θα διατηρήσει τα περισσότερα από τα εξωτερικά της σχεδιαστικά στοιχεία, αλλά θα έχει τη νέου τύπου μάσκα της εταιρείας και τα χαρακτηριστικά κάθετα εμπρός φανάρια, που μοιάζουν με εκείνα της CT6 (βλ. φωτογραφική gallery).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προ των πυλών το νέο Beast 2.0

Όσον αφορά στην ασιατική περιοδεία, o Trump ήδη βρίσκεται σε πρωτοσέλιδα μετά τη δήλωσή του ότι «οι Ιάπωνες κατασκευαστές πρέπει να παράγουν αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί να τα στέλνουν εκεί». Μεγάλη γκάφα, αφού το 75% των ιαπωνικών αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στη Β. Αμερική και οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν σε ενέργεια τουλάχιστον 26 εργοστάσια κατασκευής και 36 μονάδες έρευνας και εξέλιξης στις ΗΠΑ…

[Πηγές: FoxNewsCBC NewsCNBC μέσω Motor 1]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζουν ανά λεπτό οι μετακινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ; [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube