Προ των πυλών το νέο Beast 2.0

Προ των πυλών το νέο Beast 2.0

Η νέα λιμουζίνα του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης.

Η μετακίνηση ενός αρχηγού κράτους ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τις εκάστοτε μυστικές υπηρεσίες και ποτέ δεν ήταν οικονομική για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Πέρα λοιπόν από το κόστος μετακίνησης, μεγάλο έξοδο αποτελούν και τα οχήματα που απαρτίζουν τον κρατικό στόλο. Στην κορυφή των τροχοφόρων, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, βρίσκεται η προεδρική λιμουζίνα.

Όταν κάνουμε λόγο για το Τέρας (Beast) του προέδρου των ΗΠΑ, τότε μιλάμε για ένα άρμα με παρουσιαστικό λιμουζίνας. Και αυτό διότι προστατεύει το μεγαλύτερο «πρέσβη» μιας υπερδύναμης.

Η πρώτη γενιά του Beast θα αντικατασταθεί σύντομα και όπως μπορείτε να δείτε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το Beast 2.0 βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Κτήνος του Obama δεν μασάει με τίποτα; [video]

Όπως συνέβαινε και με την πρώτη γενιά, έτσι και η δεύτερη θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας από μεσαίο φορτηγό που θα αντέχει το βάρος της θωράκισης και των συστημάτων ασφάλειας (τουλάχιστον πέντε τόνους). Όλα τα παράθυρα αντέχουν βλήματα μεγάλου διαμετρήματος και μόνο του οδηγού έχει την δυνατότητα να ανοίξει ελαφρώς. Η «κάψουλα» που αποτελεί την καμπίνα του Προέδρου, είναι αεροστεγής και διαθέτει ότι μπορεί να χρειαστεί ο πολύτιμος επιβάτης σε μια ενδεχόμενη επίθεση, ανεξάρτητα από τον τύπο της (χημικά όπλα, πυρηνικά κ.α.).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Beast 2.0 θα κοστίζει περίπου στο 1,5 εκατ. δολάρια, με το κόστος εξέλιξης να ξεπερνά τα 16 εκατ. δολάρια. Η εμφάνιση του θυμίζει Cadillac, λόγω GM, και ο κινητήρας αναμένεται να είναι ένας Duramax V8 τουρμποντίζελ 6,6 λίτρων που αποδίδει 445 ίππους και 126 kgm ροπή.

[Πηγή Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube