Να γιατί απαγορεύεται να περπατάς στην πίστα [video]

Να γιατί απαγορεύεται να περπατάς στην πίστα [video]

Οι κανόνες ασφαλείας στις πίστες οδήγησης είναι σαφείς κι εάν δεν εφαρμόζονται πιστά το απρόοπτο δεν είναι καθόλου μακριά.

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες που ισχύουν σε κάθε πίστα, είναι η απαγόρευση να κυκλοφορείς πεζός πέρα από κάποια προδιαγεγραμμένα όρια την ώρα που κάποιοι άλλοι «γυρίζουν» μέσα.

Δυστυχώς όμως, μερικές φορές οι κανόνες δεν ακολουθούνται πιστά γι’ αυτό και προκύπτουν διάφορα ευτράπελα. Κάτι τέτοιο συνέβη και πριν από λίγες ημέρες στο Nürburgring με αφορμή διαρροή υγρών από ένα Focus RS πρώτης γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Νέο Ford Focus RS

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που πάτησαν το γλιστερό οδόστρωμα ήταν μια Μ3 Ε30 (διαβάστε τη δοκιμή της), της οποίας ο οδηγός αφού γλίτωσε τα χειρότερα πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην άκρη της πίστας και άρχισε να περπατά προς τη στροφή ώστε να προειδοποιήσει όσους ακολουθούσαν. Στο μεταξύ, μια Μ3 Ε46 είχε ήδη καταλήξει στην απέναντι μπαριέρα κι έγινε η αφορμή για να βγουν οι κίτρινες σημαίες.

Ωστόσο, ένας οδηγός που ακολουθούσε δεν επιβράδυνε αρκετά και χωρίς να έχει τον έλεγχο της 3άρας του άρχισε να κατευθύνεται καταπάνω στον οδηγό της E30, που πλέον στεκόταν στην κορυφή της στροφής. Έξω από τη μπαριέρα όμως!

Ευτυχώς, σαν αιλουροειδές ο ήρωάς μας πήδηξε πάνω από τη μπαριέρα και απέφυγε το αυτοκίνητο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Παρακολουθείστε το video, είναι μια πρώτης τάξης –κι ευτυχώς αναίμακτη- απόδειξη για την ανάγκη της απαράβατης τήρησης των κανόνων ασφάλειας.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube