Μόσχα: Κληρώνει αυτοκίνητα για όσους εμβολιαστούν!

Μόσχα: Κληρώνει αυτοκίνητα για όσους εμβολιαστούν!

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, ο δήμαρχος δίνει κίνητρα για να φέρει περισσότερο κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα..

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους της Μόσχας να εμβολιαστούν, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως θα κληρώσει πέντε αυτοκίνητα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Sergei Sobyanin δήλωσε την Κυριακή πως κάθε πολίτης άνω των 18 ετών που θα λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V κατά του Covid-19 μεταξύ 14 Ιουνίου και 11 Ιουλίου, θα μπαίνει αυτόματα στην κλήρωση για ένα νέο αυτοκίνητο. Μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες, θα κληρωθούν πέντε αυτοκίνητα με κόστος 1.000.000 ρούβλια, δηλάδη περίπου 11.418 ευρώ. Χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τον τύπο των μοντέλων, πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με Lada.

Η Μόσχα είχε 7.704 νέες μολύνσεις την Κυριακή, δηλαδή περίπου τις μισές από τις 14.723 μολύνσεις που σημειώθηκαν την ίδια μέρα σε ολόκληρη τη Ρωσία. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τις 13 Φεβρουαρίου και έχει αυξήσει την ανησυχία των αρχών που ψάχνουν τρόπους να εμβολιάσουν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Ο δήμαρχος Sergei Sobyanin έχει αναφερθεί στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Μόσχα. Ενδεικτικά, μέχρι τις 21 Μαίου είχαν εμβολιαστεί με μία δόση μόλις 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια πόλη με πληθυσμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια κατοίκους. 

Για να αντιμετωπιστεί η νέα κρίση της πανδημίας, η Μόσχα ανακοίνωσε χιλιάδες επιπλέον κλίνες για ασθενείς COVID-19 στα νοσοκομεία της, ζήτησε από τους κατοίκους να μην πάνε στη δουλειά την επόμενη εβδομάδα, έκλεισε αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές και μεγάλα πάρκα και έθεσε το κλείσιμο της εστίασης στις 23.00.

[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube