Mitsubishi Lancer Evo VI αλλάζει χέρια για €170.000

Mitsubishi Lancer Evo VI αλλάζει χέρια για €170.000

Προφανώς δεν είναι ένα «τυχαίο» Evolutuion, αλλά η τιμή που πέτυχε δεν παύει να ακούγεται απίστευτη.

Τον περασμένο Μάιο, ένα Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition δημοπρατήθηκε στη Μ. Βρετανία για €115.000, εξαργυρώνοντας αφενός τη σπανιότητά του, αφετέρου την άριστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Τώρα όμως καταγράφηκε μια ακόμα πιο ακριβή δημοπράτηση του συγκεκριμένου Lancer, για τον απλούστατο λόγο ότι το ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής που υπάρχει μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων έγραφε τον αριθμό «001». Προφανώς, κάθε συλλέκτης το θέλει αυτό.

Lancer Evo VI

Είναι ένα από τα 250 δεξιοτίμονα Tommi Makinen που είχαν εισαχθεί επίσημα στη Μ. Βρετανία, καθώς και ένα από 50 με το συγκεκριμένο χρώμα. Ο χιλιομετρητής γράφει 11.630 μίλια, ενώ η κατάσταση του αυτοκινήτου εννοείται πως είναι τέλεια. Μέχρι σήμερα είχε αλλάξει μόνο 2 ιδιοκτήτες -ο δεύτερος το πήρε το 2003, ενώ είναι ενδεικτικό πως η εργοστασιακή προστατευτική γκρι επίστρωση που υπάρχει στο πάτωμα παραμένει άθικτη.

Παλιότερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπήρξε βελτιωμένο, ωστόσο επέστρεψε πλέον σε κατάσταση «μαμά» με εξαίρεση την εξάτμιση. Ωστόσο και η πρώτης τοποθέτησης δόθηκε μαζί με το αυτοκίνητο, όπως και όλο το ιστορικό συντήρησης που είναι τέλειο.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση του Lancer Evolution θεωρείται η καλύτερη που έχει βγει ποτέ αφού έχει εργοστασιακές βελτιώσεις που έκαναν ένα έτσι κι αλλιώς απίστευτο στην οδήγηση αυτοκίνητο ακόμα καλύτερο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube