Μήνυση στην Tesla για σοβαρό τροχαίο στη Γαλλία με έναν νεκρό και 17 τραυματίες

Μήνυση στην Tesla για σοβαρό τροχαίο στη Γαλλία με έναν νεκρό και 17 τραυματίες

H Tesla καλείται να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στο Παρίσι και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και το σοβαρό τραυματισμό 17 ακόμα!

Ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί στο Παρίσι, κατέθεσε μήνυση στην Tesla, εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα προ ημερών σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχυρίζεται η δικηγόρος του οδηγού, ο πελάτης της είναι αθώος και η ευθύνη για το σοβαρό τροχαίο βαραίνει εξ’ ολοκλήρου το αυτοκίνητο της αμερικανικής φίρμας που οδηγούσε, ένα Tesla Model 3.

taxi

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στην μήνυση που έχει καταθέσει στην εισαγγελία των Βερσαλλιών, το αυτοκίνητο άρχισε να επιταχύνει μόνο του ξαφνικά, ενώ όσο κι αν προσπάθησε ο ίδιος να φρενάρει, το σύστημα πέδησης δεν λειτουργούσε! 

Το συμβάν έλαβε χώρα σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού όπου υπάρχουν πολλά εμπορικά μαγαζιά, μπαρ, εστιατόρια κ.α. και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και το σοβαρό τραυματισμό 17 ακόμα.

tesla

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην Αστυνομία ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας στο πέρασμα του ότι έβρισκε στο διάβα του. Η υπόθεση όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη Γαλλία, με τον Εισαγγελέα της πόλης να έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. 

Ο οδηγός πάντως σε όποια τοξικολογική εξέταση του έγινε αποδείχθηκε… «καθαρός», ενώ η Tesla ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές στη γαλλική πρωτεύουσα ότι εξετάζει τα δεδομένα από τις κάμερες και τους αισθητήρες ώστε να τοποθετηθεί επίσημα αναφορικά με το συμβάν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube