MINI: Τέλος στις δερμάτινες επενδύσεις

MINI: Τέλος στις δερμάτινες επενδύσεις

Τα μελλοντικά μοντέλα της MINI δεν θα έχουν δέρμα στο εσωτερικό τους.

Η MINI αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει την επιλογή δερμάτινων επενδύσεων για τα μελλοντικά της μοντέλα όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού Oliver Heilmer.

Η απόφαση είναι μέρος της στρατηγικής της MINI για το μέλλον, η οποία χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, περιέργεια, καρδιοχτύπι και τολμηρότητα. Παρόλο που το 54% των μοντέλων της MINI που πωλήθηκαν το 2020 στη Μ.Βρετανία είχαν επενδύσεις απο πραγματικό δέρμα, η ανάγκη για βιωσιμότητα είναι σημαντικότερη. «Δεν χρειαζόμαστε άλλο το δέρμα, καθώς πιστεύουμε πως δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως θα έχουμε μοντέρνα και υψηλής αξίας προιόντα χωρίς δέρμα», δήλωσε ο Heilmer. Πρόσθεσε επίσης πως το ύφασμα που χρησιμοποιείται ήδη στα καθίσματα των MINI είναι 100% ανακυκλώσιμο και η επένδυση από κάτω είναι 70% ανακυκλώσιμη.

Στόχος των σχεδιαστών της MINI είναι η διαχρονικότητα και η εφευρετική απλότητα. Όπως δήλωσε ο Oliver Heimler: «Τα υλικά θα είναι ανακυκλώσιμα, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και πολυτελή καθώς και καινοτόμα στη χρήση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε φελλό στο πρωτότυπο Urbanaut. Η αισθητική θα προέρχεται περισσότερο από την οπτική γωνία ενός σπιτιού και λιγότερο από αυτήν ενός αυτοκινήτου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η επόμενη γενιά του MINI Cooper θα έχει τρεις πόρτες

Η βρετανική φίρμα μπορεί να κοιτάζει στο μέλλον όμως συνεχίζει να παραμένει πιστή στις αξίες της από το παρελθόν όπως οι αναλογίες, ο μινιμαλισμός και η ανάγκη για τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις ανάλογα με την κατηγορία.  Τέλος, η MINI δεν ξεχνά και το ότι τα μοντέλα της πρέπει να είναι και διασκεδαστικά - όχι μόνο όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά την ευχρηστία και την ευκολία στην οδήγηση.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube