Τo ΜINI Cabrio έγινε ηλεκτρικό

Τo ΜINI Cabrio έγινε ηλεκτρικό

Για χάρη μιας εκδήλωσης στις ΗΠΑ, το MINI Cabrio μετατράπηκε σε ηλεκτρικό, κάνοντας μας έτσι να ονειρευόμαστε το ιδανικό αυτοκίνητο για διακοπές σε ελληνικό νησί.

Η MINI παρουσίασε την κάμπριο έκδοση του Cooper SE, περιγράφοντας το μοντέλο ως «το πρώτο premium κάμπριο μικρό ηλεκτρικό». Δυστυχώς, αν και το μοντέλο φαίνεται έτοιμο να μπει στην παραγωγή, μόλις ένα κομμάτι έχει κατασκευαστεί και δημιουργήθηκε για χάρη μιας εκδήλωσης στις ΗΠΑ. 

Κάτω από το καπό, το ηλεκτρικό κάμπριο φιλοξενεί το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας του Cooper SE. Διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα απόδοσης 184 PS και 270 Nm ροπής, το οποίο αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 28,9 kWh. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,7" και η αυτονομία του ανέρχεται στα 230 km.

ΜINI Cooper SE Cabrio

H υφασμάτινη οροφή του Mini Cooper SE Cabrio είναι ηλεκτρική και μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε λιγότερα από 18" με ταχύτητες έως 30 km/h. To μοναδικό ηλεκτρικό MINI Cabrio θα δει τα φώτα της δημοσιότητας στην εκδήλωση Mini Takes the States στις ΗΠΑ, ενός road trip διάρκειας εννέα ημερών.

Τέλος, από πλευράς της, η MINI δεν διευκρίνισε αν σκοπεύει να βάλει το ηλεκτρικό MINI Cabrio στην παραγωγή. Όπως και να έχει, εάν το μοντέλο καταφέρει να μπει στην παραγωγή, τότε θα έχουμε να κάνουμε ίσως με το πιο κατάλληλο αυτοκίνητο για καλοκαιρινές διακοπές σε πολλά από τα ελληνικά νησιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube