The Mill Blackbird: Το αυτοκίνητο χαμαιλέων! [video]

The Mill Blackbird: Το αυτοκίνητο χαμαιλέων! [video]

Μπορεί να αλλάζει διαστάσεις, σχήμα και συμπεριφορά ώστε να μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Ακούγεται απογοητευτικό, αλλά οι περισσότερες κινηματογραφικές σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα δεν είναι πλέον αληθινές, αλλά προϊόν κάποιας ταλαντούχου ομάδας παραγωγής που χρησιμοποιεί πλατφόρμες, ρέπλικες, «μουλάρια» και πολλή γραφική επεξεργασία σε υπολογιστή (Computer Graphics ή CG).

To ίδιο γίνεται και στις σύγχρονες διαφημίσεις, που βασίζονται στην εκ των υστέρων επεξεργασία για να διαμορφώσουν διάφορους παράγοντες – όπως π.χ. ένα ολόκληρο αυτοκίνητο! Γιατί; Διότι «οι μεγαλύτερες δυσκολίες για την αυτοκινητική διαφήμιση είναι η διαθεσιμότητα αυτοκινήτων και οι αναθεωρήσεις των μοντέλων που επακολουθούν», όπως εξηγεί το The Mill στο video.

Το The Mill είναι ένα στούντιο που ειδικεύεται στην κορυφαία διαφήμιση, έχοντας πελάτες όπως οι Audi, BMW, Dodge, Honda, Qoros και Toyota. Γύρισε επίσης και το φιλμάκι “British Villains” της Jaguar.  

Παρά την επιτυχία του όμως με τα γνωστά μέσα, το στούντιο θέλει να φέρει την επανάσταση στην αυτοκινητική διαφήμιση με το Blackbird, μια πολυρυθμιζόμενη, ηλεκτροκίνητη αυτοκινητική πλατφόρμα που μπορεί να αλλάζει σχήμα και να μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Δημιούργημα της The Mill σε συνεργασία με τις JemFX, Performance Filmworks και Keslow, το Blackbird κατασκευάστηκε στο ίδιο υπόστεγο με το Lockheed SR-71 “Blackbird”, το αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης των 3+ Mach – εξ ου και το όνομα.

Η αυτοκίνητη πλατφόρμα Blackbird μπορεί να προγραμματιστεί για να αναπαράγει τη δυναμική συμπεριφορά οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Το ηλεκτρικό μοτέρ του μπορεί να μιμείται την καμπύλη επιτάχυνσης και τις αλλαγές ταχύτητας, ενώ η ανάρτηση μπορεί να μεταβάλλει το ύψος από το έδαφος, τη σκληρότητα και την απόσβεση.

Όλα αυτά κάνουν το πραγματικό αυτοκίνητο που διαφημίζεται καταχρηστικό στα γυρίσματα. Είναι επίσης σημαντικό το ότι το Blackbird διαθέτει σύστημα σάρωσης 3D με λέιζερ και δυναμικής δημιουργίας εικόνας ώστε να μπορεί να φτιάχνει μια εικονική εκδοχή του περιβάλλοντός του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube