Μια τέτοια οδική βοήθεια ονειρευόμαστε όλοι... 

Μια τέτοια οδική βοήθεια ονειρευόμαστε όλοι... 

Είναι βέβαιο πως αν μείνετε στο δρόμο, ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα θέλατε να σας μαζέψει. 

Πέρυσι, το Mercedes-Benz Sprinter γιόρτασε την 25η επέτειό του. Το αρχικό μοντέλο κυκλοφόρησε το 1995 και προς τιμήν της συγκεκριμένης επετείου ο Πολωνός βελτιωτής Kegger αποφάσισε να δώσει στο Sprinter ένα καθυστερημένο δώρο γενεθλίων, δημιουργώντας ένα ειδικό όχημα οδικής βοήθειας. 

Το όχημα ονομάζεται Sprinter Petronas Edition, αντλεί έμπευση από την ομάδα της F1 και βασίζεται στην πιο ισχυρή έκδοση του Sprinter που διατίθεται στην Ευρώπη. Το 319 CDI διαθέτει V6 turbo diesel κινητήρα 3.0 λίτρων με 190 ίππους και ροπή 440 Nm. H δύναμη πηγαίνει στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ είναι εξοπλισμένο και με αερανάρτηση.

spri

Οπτικά, διαθέτει πολλές αλλαγές σε σχέση με το «συμβατικό» μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου ενός εντελώς νέου μπροστινού προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισόδους αέρα και μια νέα αεροτομή. Μια μαύρη μάσκα εμπρός, και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών συμπληρώνουν τις οπτικές βελτιώσεις.

Στην καμπίνα και θα ανακαλύψετε μια απροσδόκητα άνετη ατμόσφαιρα για ένα φορτηγό. Το ταμπλό, τα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών έχουν επένδυση από Alcantara με πράσινες ραφές. Η πρόσθετη ηχομόνωση σε συνδυασμό με ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα θα δημιουργήσει μια ιδανική ατμόσφαιρα για να περνά ο οδηγός τις ώρες εργασίας του.

spriinter

Φυσικά, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον λειτουργικό του ρόλο, το Sprinter Petronas Edition έχει επίπεδη καρότσα, προσβάσιμη μέσω δύο αναδιπλούμενων ράμπων. Υπάρχουν επίσης μερικά μεγάλα κουτιά εργαλείων ενσωματωμένα στο πλάι του αμαξώματος.

Το κόστος αυτού του ξεχωριστού φορτηγού οδικής βοήθειας που θα παραχθεί σε 25 κομμάτια φτάνει τις 125.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube