Μία πρώτη γεύση από το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota [video]

Μία πρώτη γεύση από το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota [video]

Την επόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, η Toyota θα παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό SUV. Θέλοντας λοιπόν να ενισχύσει την προσμονή, έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη γεύση, μέσα από ένα μικρό video.

Το όλο νέο δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία, αφού εδώ και χρόνια γνωρίζουμε για την συμφωνία των Toyota και Subaru να ασχοληθούν από κοινού με την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Και αν το φημολογούμενο «Evoltis» της δεύτερης αργεί λίγο ακόμα, η πρόταση της Toyota είναι έτοιμη να κάνει την πρεμιέρα της, ως πρωτότυπο, στο προσεχές Auto Shanghai show, στην Κίνα.

Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα, η εταιρία αποκαλύπτει ορισμένες πτυχές του νέου της EV και συγκεκριμένα στοιχεία του μπροστινού του μέρους. Η έντονη αιχμή που σχηματίζει το καπό με τη μάσκα είναι ένα από αυτά. Ένα δεύτερο είναι τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας LED, ενώ χαρακτηριστική είναι επίσης η μασίφ μπροστινή επιφάνεια, που δεν διαθέτει γρίλιες, αφού δεν υπάρχει η ανάγκη για ψύξη κάποιου συμβατικού μηχανικού συνόλου.

Το νέο αυτό ηλεκτρικό SUV θα πατάει επάνω στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας, e-TNGA. Μάλιστα αναφέρεται από τους ανθρώπους της φίρμας ως ένα «ιδιαίτερα ευρωπαϊκό μοντέλο, σε DNA και σχεδιασμό». Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, γνωρίζουμε όμως, με βάση τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, ότι μπορεί να υποστηρίξει κάθε είδος κίνησης, μπροστά, πίσω και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της συσσωρευτές από 50 έως και 100 kWh. 

Για περισσότερες πληροφορίες, θα περιμένουμε μέχρι την αποκάλυψη του πρωτότυπου, την επόμενη Δευτέρα. Τώρα για το πότε θα δούμε το τελικό μοντέλο παραγωγής, εξαρτάται, καθώς ανάλογα με την πηγή των πληροφοριών, αυτό μπορεί να καθυστερήσει από ένα, έως και δύο χρόνια. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube