Μια φαντασιακή νυχτερινή βόλτα στο μουσείο της Škoda [video]

Μια φαντασιακή νυχτερινή βόλτα στο μουσείο της Škoda [video]

Μοντελάκια ζωντανεύουν σε στιλ Toy Story και μας παρουσιάζουν αριστουργηματικά την ιστορία 122 χρόνων της τσέχικης μάρκας.

Η Škoda ιδρύθηκε το 1895, οπότε το Škoda Muzeum, στο Mladá Boleslav της Τσεχίας έχει πολλά και ενδιαφέροντα να δείξει.

Και δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα, αφού η εταιρεία, που ξεκίνησε ως Laurin & Klement από τα ονόματα των ιδρυτών της, έφτιαχνε αρχικά ποδήλατα, πριν προχωρήσει στις μοτοσικλέτες και τελικά στα αυτοκίνητα.

Αυτή την ιστορία των 122 χρόνων επιχειρεί να μας δείξει το έξυπνο φιλμάκι των δύο λεπτών που γυρίστηκε στο μουσείο. Πρωταγωνιστές και ξεναγοί μας οι ίδιοι οι ιδρυτές της Škoda, που από μινιατούρες σε ένα διόραμα ζωντανεύουν και, ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο, μας κάνουν τη βόλτα του μουσείου.

Οι δύο ηθοποιοί που υποδύονται τις μινιατούρες έχουν επιλεγεί ειδικά ώστε να μοιάζουν με τον Václav Laurin και τον Václav Klement. Ξεκινούν τη μεταξύ τους κόντρα καβαλώντας ποδήλατα και μοτοσικλέτες, για να καταλήξουν σταδιακά στο τιμόνι ενός Octavia RS πρώτης γενιάς κι ενός Kodiaq (βλ. δοκιμή) και να ξεσαλώσουν πραγματικά, ζωγραφίζοντας με λαστιχιές το σήμα της Škoda στο πάτωμα, πριν τους πάρουν χαμπάρι οι φύλακες του μουσείου.

Στο μεταξύ, βλέποντας στην οθόνη μας από τα πρώτα ποδήλατα μέχρι το ηλεκτρικό Vision E, που θα μπει σε παραγωγή το 2020, εμείς έχουμε πάρει μια ιδέα όλης της ιστορίας της Škoda, μιας εταιρείας σε συνεχή ανάπτυξη.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube