Αυτό είναι το νέο Škoda Vision E Concept

Αυτό είναι το νέο Škoda Vision E Concept

Το 4θέσιο ηλεκτρικό crossover μας προϊδεάζει για τα μελλοντικά Škoda.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Škoda Vision E Concept διέρρευσαν λίγες μέρες πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση της Σαγκάης.

Έχοντας ήδη πάρει μια γεύση από το μοντέλο μέσω των σκίτσων που είχαμε δει πριν περίπου τρεις εβδομάδες, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει εξίσου εντυπωσιακό, χάρη στις έντονες ακμές του αμαξώματος και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Το νέο ηλεκτρικό crossover βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB του ομίλου που προορίζεται για τέτοιου είδους οχήματα και χαρίζει ένα ευρύχωρο 4θέσιο εσωτερικό χωρίς τούνελ μετάδοσης. Επιπλέον, κάθε επιβάτης θα έχει το δικό του σύστημα πολυμέσων και phonebox για να φορτίζει ασύρματα την συσκευή του.

Η δύναμη κίνησης έρχεται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου και μέσω των ηλεκτρομοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) περνά στους τέσσερις τροχούς του coupe crossover. Η συνδυαστική ισχύς των 300 ίππων θα χαρίζει τελική ταχύτητα 180 km/h, με αυτονομία 500 km/h.

Πέρα όμως από το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης, το νέο Vision E Concept έχει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης τρίτου σταδίου.

Τέλος, μπορεί το νέο μοντέλο να μην αποτελεί τον προάγγελο κάποιου συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά μας προϊδεάζει για πέντε ηλεκτρικά Škoda που θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube