Η Lamborghini ετοιμάζει πιο άγρια Aventador S

Η Lamborghini ετοιμάζει πιο άγρια Aventador S

Η σκληροπυρηνική έκδοση της Aventador S θα είναι ο διάδοχος της SV και θα λέγεται… SVJ.

Το 1970 ο Bob Wallace, δοκιμαστής της Lamborghini πήρε μια Miura και της έκανε τις απαραίτητες μετατροπές σύμφωνα με τους κανονισμούς FIA J για αυτοκίνητα Τουρισμού.

Κάπως έτσι προέκυψε η Miura P400 SVJ, ελαφρύτερη, με διαφορετικό αεροδυναμικό κοστούμι και έναν πιο άγριο κινητήρα V12 3,9 λίτρων. Η Lamborghini έφτιαξε λιγότερα από δέκα κομμάτια. Αργότερα τόσο το ίδιο το εργοστάσιο όσο και άλλα εξειδικευμένα εργαστήρια μετέτρεψαν άλλες εκδόσεις της Miura σε SVJ. Σχεδόν 40 χρόνια μετά η Lamborghini αναβιώνει το θρυλικό αρκτικόλεξο για να βαφτίσει την πιο ειδική από τις εκδόσεις της Aventador.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Aventador S
Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι το εργοστάσιο της Sant’ Agata Bolognese ετοιμάζει μια πιο άγρια έκδοση της Aventador S. Ρόλο που για την πρώτη έκδοση είχε η Aventador SV. Η διάδοχος λοιπόν της SV λέγεται ότι θα φτάσει τους 800 ίππους από τα 6,5 λίτρα του ατμοσφαιρικού V12. Το αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ένα post στα social media του @salentov12 ο οποίος εντόπισε το πρωτότυπο δοκιμών δείχνει τον πίνακα οργάνων, με 6.130 km στο οδόμετρο. Τα γραφικά του είναι εμπνευσμένα από αυτόν της Huracan Performante και το λογότυπο SVJ βγάζει μάτι.



Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube