Μια Jaguar F-type R δοκιμάζει το αλεξίπτωτο του ρεκόρ ταχύτητας [video]

Μια Jaguar F-type R δοκιμάζει το αλεξίπτωτο του ρεκόρ ταχύτητας [video]

O κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας, Andy Green, δοκίμασε το σύστημα επιβράδυνσης με αλεξίπτωτο του Bloodhound SSC

Η δοκιμή έγινε στην πρώην αεροπορική βάση της RAF, Bentwaters, και χρησιμοποιήθηκε μια ειδικά μετασκευασμένη Jaguar F-type R Coupe, η οποία είχε τη θήκη αλεξιπτώτου του Bloodhound προσαρμοσμένη απευθείας στο πλαίσιό της.

Κατά τη δοκιμή, ο Green έπιασε ταχύτητα 299 km/h από την οποία άνοιξε επιτυχώς το αλεξίπτωτο, το οποίο ανέπτυξε μια «άμεση δύναμη οπισθέλκουσας αντίστοιχη ενός τόνου».

Σύμφωνα με τον Green, «Το ότι μπορέσαμε να επικυρώσουμε τα συστήματα του αλεξιπτώτου με έναν ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο, δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση τόσο σε εμένα όσο και σε όλη τη μηχανολογική ομάδα του Bloodhound».

Θυμίζουμε ότι το υπερηχητικό Bloodhound SSC θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά (που είναι του ίδιου, στα 1.228 km/h), ξεπερνώντας τα 1.000 μίλια/ώρα (1.609 km/h). Έχει ένα στροβιλοκινητήρα jet, έναν πυραυλοκινητήρα κι έναν βοηθητικό Jaguar V8 supercharged για να κινεί την αντλία οξείδωσης του πυραύλου.

Συνδυαστικά, οι κινητήρες αποδίδουν πάνω από 135.000 PS και το Bloodhound SSC έχει σχεδιαστεί για να επιτύχει ταχύτητες έως και 1.690 km/h.

Η πρώτη δοκιμή επίδειξης, μέχρι τα 320 km/h, θα γίνει τον Νοέμβριο στην Αγγλία, ενώ το εγχείρημα για το ρεκόρ θα λάβει χώρα στο Hakskeen Pan της Ν. Αφρικής, σε μια πίστα μήκους 19 km και πλάτους 3,2 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube