Μια Ferrari με πάνω από 250.000 km στο οδόμετρο! [video]

Μια Ferrari με πάνω από 250.000 km στο οδόμετρο! [video]

Πιστεύετε ότι τα εξωτικά supercars είναι μόνο για καμιά κυριακάτικη βολτίτσα πού και πού; Ιδού η διάψευση.

Οι περισσότεροι κάτοχοι supercars τα έχουν για τη μόστρα και καμιά βόλτα το σαββατοκύριακο όταν ο καιρός είναι καλός. Τhν υπόλοιπη ζωή τους κάθονται στο γκαράζ – που είναι συχνά και κλιματιζόμενο για να διατηρείται φρέσκο το αυτοκίνητο και να μη χάνει σε μεταπωλητική αξία.

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Ferrari F430 Spider έχει όμως μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Χρησιμοποιεί και χαίρεται το αυτοκίνητο, κι ας γράψει το κοντέρ ό,τι θέλει.

Ενώ οι περισσότερες Ferrari κάνουν λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα με τον πρώτο τους ιδιοκτήτη, η συγκεκριμένη έχει 253.453 km στο οδόμετρο! Παρ’ όλα αυτά δεν το δείχνει, αφού είναι πολύ φροντισμένη. Το GTBoard.com την ανακάλυψε, μας τη δείχνει και ο Gustav κάνει στον ηρωικό ιδιοκτήτη της κάποιες καίριες ερωτήσεις.

Ο ευτυχής –και το δείχνει!– κάτοχος της F430 αποκαλύπτει ότι έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 25 σετ μπουζί, ένα σετ κάθε 10.000 km! Μπορεί να ακούγονται πολλά, όμως οι πολύστροφοι κινητήρες συνήθως φθείρουν τα μπουζί τους πολύ πιο γρήγορα από εκείνους των καθημερινών αυτοκινήτων.

Ο ιδιοκτήτης της Ferrari λέει επίσης ότι το αυτοματοποιημένο μονοσύμπλεκτο κιβώτιο έχει χρειαστεί 4 συμπλέκτες στη ζωή του, που σημαίνει ένα σετ δίσκου-πλατό κάθε 63.500 km. Η αλλαγή σίγουρα δεν θα είναι τσάμπα, όμως από την άλλη ο κινητήρας και η μετάδοση (κιβώτιο – διαφορικό) δεν έχουν επισκευαστεί ποτέ. Κι αυτό είναι εντυπωσιακό, αφού μιλάμε για έναν πολύ «πουσαρισμένο» και πολύστροφο V8.
 
Τα μόνα σημάδια φθοράς φαίνεται να είναι στο εσωτερικό – και κυρίως στο τιμόνι. Κάποια από τα κουμπιά του συστήματος infotainment έχουν αρχίσει να κολλάνε, όμως όλα τα άλλα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν τέλεια – περιλαμβανομένης και της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης σκεπής, που είναι αυτή που είχε η F430 από καινούργια.

Η συγκεκριμένη Ferrari πάντως δεν είναι το supercar με τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχουμε δει στο διαδίκτυο. Η πρωτιά ανήκει σε μια Lamborghini Murcielago που είχε περάσει τα 400.000 km εδώ και ενάμιση χρόνο. Διαβάστε εδώ τι είχε κοστίσει στον ιδιοκτήτη της.

[Πηγή: GTBoard.com μέσω Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube