Μια διάσημη Lamborghini Countach σε δημοπρασία

Μια διάσημη Lamborghini Countach σε δημοπρασία

Αυτή η Lamborghini Countach δεν είναι κάποια από τις γνωστές, με κάποιο ιδιαίτερο όνομα. Πρόκειται για την επιζήσασα στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street», καθώς η δεύτερη καταστράφηκε ολοσχερώς.

Lamborghini Countach 25th Anniversary, photo Jeremy Clifford © 2023 Courtesy of RM Sotheby’s

Ένα πραγματικό avatar σε τροχούς, το αυτοκίνητο, εν προκειμένω μια Lamborghini Countach, επιτρέπει σε ένα σκηνοθέτη να μεταφέρουν την κατάσταση που επικρατεί στο μυαλό του ιδιοκτήτη διά μέσου ενός καταναλωτικού αντικειμένου. 

Και σε αυτή την περίπτωση, η εντυπωσιακή Countach 25th Anniversary ταιριάζει απόλυτα στον τοξικό χαρακτήρα του Jordan Belfort, που ενσαρκώνεται στην ταινία «The Wolf of Wall Street» από τον Leonardo Dicaprio. Η «δική του» Lambo λοιπόν ή, τέλος πάντων, η μία από τις δύο που χρησιμοποιήθηκαν και απέμεινε αλώβητη θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε δημοπρασία.

Η εκτίμηση του RM Sotheby’s τοποθετεί αυτή τη Lamborghini Countach μεταξύ 1,37 και 1,83 εκατ. ευρώ 

Lamborghini Countach 25th Anniversary, photo Jeremy Clifford © 2023 Courtesy of RM Sotheby’s
Δύο Lamborghini Countach 25th Anniversary χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας, με τη μία να καταστρέφεται. Ο Martin Scorsese στην εμβληματική πλέον σκηνή του φιλμ χρησιμοποίησε την αυθεντική, επειδή η ρεπλίκα δεν «τσαλακωνόταν» με τρόπο που το έκανε η πραγματική Lambo!
Jeremy Clifford © 2023 Courtesy of RM Sotheby’s

Ως εκ τούτου, όσον αφορά τα νούμερα, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s αναφέρει ότι μόνο 12 κομμάτια κατασκευάστηκαν σε αυτήν τη διαμόρφωση, Bianco Polo με ταπετσαρία Bianco. 

Η Countach 25th Anniversary προφανώς φορά τη μονάδα V12 των 5,2 λίτρων που αποδίδει 455 ίππους με τη διαχείριση της μετάδοσης μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Απόδοση πάνω από μια Countach του «συρμού» εκείνης τη εποχής. Οπότε, το τελευταίο συνδυαζόμενο με την πολύ ιδιαίτερη ιστορία του αυτοκινήτου πρέπει να προϊδεάζει για το πού θα φτάσει η τιμή αυτόν που θα βγάλει το μπλοκ των επιταγών.

Lamborghini Countach 25th Anniversary, photo Jeremy Clifford © 2023 Courtesy of RM Sotheby’s
Παρά τους ογκώδεις αμερικανικούς προφυλακτήρες, η φουτουριστική μορφή της Countach παραμένει αλώβητη.
Jeremy Clifford © 2023 Courtesy of RM Sotheby’s

Γνωρίζοντάς το, ο οίκος RM Sotheby's προηγείται του παιχνιδιού δημιουργώντας ντόρο σχετικά με αυτήν την πολύ ειδική πώληση. Οι εορταστικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν ουσιαστικά στις 8 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της Sotheby’s Luxury Week. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις προτείνουν για αυτό την εξαιρετική Lamborghini Countach 25th Anniversary τιμή μεταξύ 1,5 και δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αντιπροσωπεύει στην τρέχουσα ισοτιμία το ισοδύναμο 1,37 εκατ. έως 1,83 εκατ. ευρώ. Θα το παρακολουθήσουμε και σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε πόσο «ξηλώθηκε» ο πλειοδότης…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube