Μια Alfa Romeo Giulia γυρίζει κυριολεκτικά «στα τυφλά» στο Silverstone [video]

Μια Alfa Romeo Giulia γυρίζει κυριολεκτικά «στα τυφλά» στο Silverstone [video]

Και όχι μόνο γυρίζει αλλά σπάει και ρεκόρ, σε μια αν μη τι άλλο ιδιαίτερη ιδέα της Alfa Romeo για να προωθήσει τη νέα της μπερλίνα.

Το εγχείρημα είναι αρκετά τρελό από μόνο του: Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις την προσπάθεια να οδηγήσεις σε σχεδόν αγωνιστικό ρυθμό ένα αυτοκίνητο χωρίς να βλέπεις καθόλου πού πηγαίνεις;

Φάνηκε όμως πως το τμήμα marketing της Alfa Romeo στη Βρετανία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα αυτή την ιδέα, γι’ αυτό και τη χρησιμοποίησε ως προωθητικό όπλο με τον τίτλο «έκτη αίσθηση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Κάλυψε λοιπόν τελείως τα τζάμια μιας Giulia Quadrifoglio ώστε ο οδηγός της να μη μπορεί να δει τίποτα απ’ έξω και του ανέθεσε να οδηγεί αποκλειστικά και μόνο με τις οδηγίες που λάμβανε μέσω ασυρμάτου από τον οδηγό μιας δεύτερης Giulia που ακολουθούσε.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Στην πραγματικότητα, ο στόχος ήταν το σπάσιμο του ρεκόρ γύρου που είχε κάνει στη συγκεκριμένη πίστα το 1951 ο Nino Farina με το μονοθέσιο της F1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio σπάει τα χρονόμετρα στο Nϋrburgring [video]

Το ότι κατάφερε να το πετύχει (και μάλιστα στο βρεγμένο όπως φαίνεται), είναι μάλλον το λιγότερο εντυπωσιακό και απρόβλεπτο στοιχείο όλης αυτής της ιστορίας.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια συνοπτική αποτύπωση της προετοιμασίας και της τελικής προσπάθειας που έγινε προκειμένου η αρχική ιδέα να στεφθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube