Μια 5άρα BMW έκανε… το υποβρύχιο για 35 χρόνια!

Μια 5άρα BMW έκανε… το υποβρύχιο για 35 χρόνια!

Ύστερα από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, μια BMW 5 Series ανασύρθηκε από την κοίτη ενός ποταμού και ψάχνει τον ιδιοκτήτη της.

Ένας Γερμανός ψαράς «έπιασε» περισσότερα από όσα περίμενε όταν έριξε πρόσφατα την πετονιά του στον ποταμό Isar του Μονάχου. Αλλά αυτό που ψάρεψε δεν υπήρχε περίπτωση να το ανασύρει μόνος του, καθώς το αγκίστρι του είχε πιάσει ένα αυτοκίνητο που είχε παραμείνει στον πυθμένα του ποταμού για περισσότερα από 35 χρόνια.

Ο ψαράς, έκπληκτος από το εύρημα, επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία στο Dingolfing-Landau, κοντά στο εργοστάσιο της BMW που παράγει αυτοκίνητα της σειράς 5 από το 1972. Οι αρχές αποφάσισαν να εξετάσουν το θέμα και χρησιμοποίησαν ένα καταδυτικό ρομπότ για να ανακαλύψουν τι κρυβόταν στον ποταμό. Και αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν μια κλασική σειρά 5 της BMW από την πρώτη γενιά του μοντέλου.

BMW 5 Series

Εκπαιδευμένοι δύτες ασφάλισαν το «ναυάγιο» και ένας γερανός κλήθηκε για να το ανασύρει από τον ποταμό, μαζί με τους τόνους λάσπης που το περιτύλιξαν με το πέρασμα του χρόνου. Η λάσπη φέρεται να λειτούργησε σαν φυσική προστασία έναντι της διάβρωσης, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν έκπληκτοι από την καλή διατήρηση του αμαξώματος.

Ωστόσο, πέρα από την κατάσταση του αμαξώματος, η κύρια ανησυχία των αστυνομικών ήταν να μην βρεθούν τίποτα ανθρώπινα λείψανα στο εσωτερικό ή το πορτμπαγκάζ της BMW και με ανακούφιση διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν. Αν και το αυτοκίνητο εξακολουθεί να έχει τις πινακίδες κυκλοφορίας του, η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του. 

BMW 5 Series

Και πλέον ελπίζει ότι θα βρεθεί κάποιος με μακρά μνήμη που θα θυμηθεί αν κάποιος συγγενής, φίλος ή γείτονας είχε μια μπλε BMW σειράς 5 E12 στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και πιθανότατα να του είχε κλαπεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube