Μέσα στο 2019 έρχεται το καινούργιο Nissan Juke

Μέσα στο 2019 έρχεται το καινούργιο Nissan Juke

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια υβριδική έκδοση.

Η μακρά αναμονή για το επόμενο Nissan Juke πλησιάζει στο τέλος της με τη δεύτερη γενιά του επιτυχημένου crossover της μάρκας να αποκαλύπτεται μέσα στο 2019.

Το νέο Juke (το μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010) θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας CMF-B που υποστηρίζει και το πρόσφατα αποκαλυφθέν νέο Renault Clio, αλλά και τη δυνατότητα υποστήριξης ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου.
Σε ερώτηση αν το νέο Juke θα μπορούσε να είναι και ηλεκτρικό, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan για την Ευρώπη Peter Bedrosian, δήλωσε πως η αγορά μετακινείται σταθερά από τα σεντάν στα crossover και τα SUV αλλά και προς την ηλεκτροκίνηση. Με βάση αυτές τις τάσεις που δεν είναι ευρωπαϊκές μόνον αλλά διεθνείς, εργαζόμαστε πάνω στη δυνατότητα εναλλακτικών μορφών κίνησης, με διαφορετικές επιλογές κινητήρων.

ju

Από το εμπορικό του λανσάρισμα το  2011, το αρχικό Nissan Juke κατέγραψε μια τεράστια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το Juke είχε πιεστεί από άλλα μοντέλα που βρέθηκαν στην αγορά όπως το Peugeot 2008, το Renault Captur, αλλά ακόμα και premium αυτοκίνητα όπως το Audi Q2.

Η Nissan έχει πάρει το μήνυμα και αναμένεται να βελτιώσει το σημερινό αυτοκίνητο με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό της κατηγορίας.

juk

Το υπάρχον Juke εξακολουθεί να πουλάει πάνω από 100.000 μονάδες το χρόνο, όμως χρήζει ανανέωσης. Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό το νέο Juke θα κρατήσει τα στοιχεία εκείνα που ανέδειξαν την μοναδικότητά του, αλλά θα ενσωματώσει και πολλά νέα που είδαμε και στην τελευταία έκδοση του εξίσου επιτυχημένου Qashqai. Επιπλέον, θα υπάρξει ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, καθώς η Nissan θέλει να εξαλείψει ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του αρχικού μοντέλου που ήταν ο περιορισμένος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Το εσωτερικό του Juke θα είναι πλήρως αναβαθμισμένο και ενδεχομένως θα μας δείξει τις τάσεις που θα επικρατήσουν και στην επόμενη γενιά του Micra. Η Nissan επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα με αναβαθμισμένα μαλακά πλαστικά, υφάσματα υψηλής ποιότητας αλλά και αναβαθμισμένο εξοπλισμό που θα δίνει μεγάλη έμφαση στη συνδεσιμότητα. Θα υπάρχει μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη που θα φιλοξενεί όλα τα ανάλογα συστήματα, ενώ θα υπάρχει και πλήρης συμβατότητα τόσο με το Apple CarPlay όσο και το Android Auto. Παράλληλα θα υπάρχει και η δνατότητα πλήρους εξατομίκευσης με μια ευρεία γκάμα επιλογών συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών χρωμάτων.

juke

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, η μετάβαση στη νέα πλατφόρμα CMF-B θα δώσει στο  Juke τη δυνατότητα ενσωμάτωσης νέας σειράς κινητήρων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν έναν τρικύλινδρο 1.0 λίτρου, ενός πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων και ενός βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων που πιθανόν να είναι η κορυφαία έκδοση με απόδοση 190 ίππων περίπου.

re

Όπως είδαμε και πιο πάνω, είναι πολύ πιθανό η Nissan να προχωρήσει και σε μια υβριδική έκδοση του Juke. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση υψηλά ιστάμενου στην εταιρεία, ο οποίος από καιρό έχει πει πως «είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις εκπομπών χωρίς υβριδικό. Είναι σχεδόν υποχρεωτικό».
Αναλυτές επισημαίνουν πως το νέο Juke θα μπορούσε να είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για να μπει η Nissan στην επόμενη γενιά των ηλεκτροκίνητων crossover και SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube