Mercedes-Benz: Υψηλά κέρδη το 2021 παρά την μείωση πωλήσεων

Mercedes-Benz: Υψηλά κέρδη το 2021 παρά την μείωση πωλήσεων

Η Mercedes-Benz σημείωσε σημαντική κερδοφορία το 2021, χάρη στη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για τα ακριβά της μοντέλα. 

Το 2021 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Mercedes-Benz AG ξεπέρασε τον στόχο κερδοφορίας που είχε θέσει χάρη στην υψηλή ζήτηση για τα ακριβά της αυτοκίνητα όπως η ναυαρχίδα  S-Class. Αυτό βοήθησε την εταιρεία να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση της έλλειψης ημιαγωγών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προσαρμοσμένες αποδόσεις από τις πωλήσεις στην κατηγορία αυτοκινήτων αλλά και φορτηγών έφτασαν το 12,7%, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις για το 2021 που ήταν από 10% έως 12%. Έτσι,τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €14 δισ., κάτι που ανέβασε τη μετοχή της κατά 2,9%.

Η παγκόσμια έλλειψη microchip έχει επιβαρύνει συνολικά την αυτοκινητοβιομηχανία, προκαλώντας τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή και μείωση διαθέσιμων οχημάτων προς πώληση. Η Mercedes-Benz έδειξε ότι άντεξε παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο πωλήσεων έχασε για πρώτη φορά μετά το 2015 το στέμμα στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων από την BMW AG.

Η διοίκηση της Mercedes-Benz έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και τη μετουσίωση της μάρκας στον βασικό αντίπαλο της Tesla, που αυτή τη στιγμή είναι ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία στοχεύει να έχει ηλεκτρικές προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες της φέτος, ενώ από το 2030 θέλει όλα τα μοντέλα που διαθέτει στην αγορά να είναι ηλεκτρικά. 

H Mercedes-Benz δεν είναι η μόνη που αύξησε την κερδοφορία της μέσα σε περίοδο κρίσης. Πολλές ήταν η εταιρείες που το πέτυχαν καθώς περιόρισαν την παραγωγή τους σε μοντέλα και εκδόσεις με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, ισοσταθμίζοντας έτσι τις απώλειες από τη συνολική μείωση των πωλήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube