Mercedes-Benz: Παγώνει τις παραγγελίες για την E-Class

Mercedes-Benz: Παγώνει τις παραγγελίες για την E-Class

Η Μercedes-Benz σταματά να δέχεται νέες παραγγελίες για την E-Class στη Γερμανία καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση.

Mercedes-Benz E-Class

Η Ε-Class είναι ένα από τα πλέον εµβληµατικά µοντέλα της Mercedes-Benz, με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 14.000.000 αυτοκίνητα. Από την πρώτη εµφάνιση της στην αγορά, µόνο η τελευταία γενιά της έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατοµµύριο αυτοκίνητα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ούτε η Mercedes-Benz μπορεί να γλυτώσει από τα προβλήματα στην παραγωγή τα οποία ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό τους περισσότερους κατασκευαστές.

Mercedes-Benz E-Class

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Automobilwoche, η Mercedes-Benz σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τη σεντάν E-Class στη Γερμανία από τις 12 Φεβρουαρίου. Ο λόγος πίσω από τη κίνηση αυτή είναι ότι η ζήτηση του μοντέλου σε αγορές εκτός Ευρώπης είναι συνεχώς αυξανόμενη, με αποτέλεσμα το απόθεμα να μειώνεται σημαντικά. Σε συνδυασμό με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών η οποία ταλανίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το προσωρινό πάγωμα των παραγγελιών ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που η παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει την ζήτηση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γερμανός κολοσσός αναγκάζεται να βάλει στοπ σε παραγγελίες μοντέλου του. Νωρίτερα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με πηγές, η Mercedes-Benz σταμάτησε να δέχεται νέες παραγγελίες και για την G-Class στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube