Mercedes-Benz: Παγκόσμιο σχέδιο ηλεκτροκίνησης [video]

Mercedes-Benz: Παγκόσμιο σχέδιο ηλεκτροκίνησης [video]

Σύμφωνα με το σχέδιο E-Mobility, θα εξηλεκτριστεί όλη η γκάμα μοντέλων και θα υπάρξουν εργοστάσια EV και μπαταριών σε τέσσερις ηπείρους.

Χθες Δευτέρα, η Daimler AG ανακοίνωσε τα σχέδια του ομίλου για την ηλεκτρική κινητικότητα “E-Mobility”.

H πιο σημαντική είδηση είναι ότι θα υπάρξουν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις όλων των μοντέλων της Mercedes-Benz.

Ο στόχος είναι «να διατεθούν στην αγορά πάνω από 50 εξηλεκτρισμένα μοντέλα», είτε επαναφορτιζόμενα υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά. Θα υπάρχουν επίσης εκδόσεις mild-hybrid με το νέο 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα.

Η σχετική επένδυση της Daimler θα φτάσει τα 10 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια, ώστε να δημιουργηθούν εργοστάσια παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και των μπαταριών τους.

Τα εργοστάσια που προετοιμάζονται είναι έξι: πέντε για την επόμενη γενιά μοντέλων EQ, συν το εργοστάσιο στο Hambach της Γαλλίας όπου παράγεται το Smart ED. Τα εργοστάσια παραγωγής των EQ θα είναι στα εξής μέρη:

·         Βρέμη (Γερμανία) – EQC από το 2019

·         Sindelfingen (Γερμανία) – EQ της μεγάλης και της πολυτελούς κατηγορίας

·         Rastatt (Γερμανία) – EQA compact

·         Tuscaloosa (ΗΠΑ) – EQ SUV

·         Πεκίνο (Κίνα) – EQC, αμέσως μετά τη Βρέμη

Η παραγωγή των μπαταριών θα γίνεται από την ίδια την Daimler σε πέντε εργοστάσια, έτοιμα και για εξαγωγές, αν χρειαστεί:

·         Kamenz (σε λειτουργία)

·         Kamenz 2 (έτοιμο σύντομα)

·         Πεκίνο (Κίνα)

·         Tuscaloosa (ΗΠΑ)

·         Untertürkheim (Γερμανία)


Η παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων με τη φίρμα EQ θα ξεκινήσει στη Βρέμη το 2019. Το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα είναι το EQC.

H μπαταρία που θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό SUV θα είναι χωρητικότητας 70 kWh και θα δίνει αυτονομία 500 km ανά φόρτιση.

«Τα ηλεκτρικά μοντέλα μας θα παράγονται σε έξι εργοστάσια σε τρεις ηπείρους. Θα απευθυνθούμε σε κάθε κατηγορία της αγοράς: από το Smart Fortwo μέχρι το μεγάλο SUV», είπε ο Markus Schäfer, μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Cars, υπεύθυνος Παραγωγής και Εφοδιασμού.

«Σε περίπτωση υψηλής ζήτησης βραχυπρόθεσμα σε άλλο μέρος του κόσμου, τα εργοστάσια μπαταριών μας είναι επίσης καλά προετοιμασμένα για εξαγωγές. Η ηλεκτρική πρωτοβουλία της Mercedes-Benz είναι στο σωστό δρόμο. Το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας είναι έτοιμο για την E-Mobility. Εξηλεκτρίζουμε το μέλλον».

 [Πηγή: Inside EVs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube