Mercedes-Benz: Όχι σε ανταγωνιστές του A1 και του Q1

Mercedes-Benz: Όχι σε ανταγωνιστές του A1 και του Q1

Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί τη μεγάλη του αντίπαλο, την Audi, στην κατηγορία των αυτοκινήτων για την πόλη.

Η Mercedes-Benz απάντησε σχετικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου για την πόλη διά των πιο επίσημων χειλέων, του προέδρου και διευθύνοντας συμβούλου της Dieter Zetsche.

Το αφεντικό της εταιρείας από τη Στουτγάρδη εξήγησε ότι η εταιρεία του δεν σκέφτεται καν την πιθανότητα να διαθέσει στην αγορά ένα αυτοκίνητο αντίστοιχο του Audi Q1. H δήλωση αυτή έγινε στο αυστριακό περιοδικό Motoring, με την επισήμανση ότι το πιο μικρό crossover της εταιρείας θα παραμείνει η GLA.

«Δεν υπάρχει χώρος για ένα SUV εδώ, οπότε η απάντηση είναι όχι», είπε ο Zetsche. Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βασικό φορέα, σε ένα μελλοντικό αυτοκίνητο στο οποίο θα βασιζόταν ένα μικρό SUV. Έτσι, ο Zetsche διέψευσε εξίσου τις φήμες για την κατασκευή ενός σουπερμίνι που θα κοντάριζε στην αγορά το Audi A1, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα πεδίο αποκλειστικότητας της smart. Οπότε, «η Mercedes-Benz δεν θα κατασκευάσει τίποτα μικρότερο από την A-Class», ολοκλήρωσε ο Zetsche.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube